Головна Статті Світ НАТО Провокації у Стокгольмі: хто заважає Швеції вступити до НАТО
commentss Cтатті Всі новини

Провокації у Стокгольмі: хто заважає Швеції вступити до НАТО

На вихідних у відносинах Швеції та Туреччини спалахнув дипломатичний скандал через членство в НАТО

24 січня 2023, 03:25
Поділіться публікацією:

У суботу, 21 січня, у Стокгольмі біля посольства Туреччини засновник ультраправої данської партії постів розміщено фото президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен, під яким написано, що вона скасовує християнське свято, щоб подарувати йому зброю. У коментарях під постом розкритикували надання данським урядом військової допомоги Україні. Ще один пост містить відео заворушень проросійських сепаратистів у Маріуполі 9 травня 2014 року, в якому українських військових називають фашистами та звинувачують у розстрілі мирної демонстрації. У коментарі один із користувачів написав, що Будинок профспілок в Одесі 2 травня 2014 спалили українські нацисти.

Провокації у Стокгольмі: хто заважає Швеції вступити до НАТО

Чому Туреччина проти членства Швеції у НАТО

Як Швеція виявилася заручником турецько-курдського конфлікту

У Швеції проживає 100 тис. курдів і знаходять притулок дисиденти, які підозрюються в Туреччині у зв'язках із "Робітничою Партією Курдистану". Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомляв, що в червні 2020 року шведське керівництво обіцяло видати йому 73 турецькі громадяни, звинувачених в тероризмі. Туреччина критикує шведську владу за надання сирійським курдам протитанкових комплексів, за підтримку контактів з представниками "Робітничої Партії Курдистану" та воєнізованими формуваннями сирійських курдів, звинувачує "Центр курдського демократичного суспільства у Швеції" у зв'язках із курдськими терористами.

Водночас шведські курди дорікають Стокгольму за те, що вони готові використовувати їх як розмінну монету і здати Туреччині заради членства в НАТО. У грудні 2022 року Швеція передала Туреччині курдського біженця Махмута Тата, звинуваченого у зв'язках із "Робітничою Партією Курдистану". Тому курди провели акцію протесту проти членства в НАТО в самий незручний для шведів момент. Від цього виграє лише Кремль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини