Головна Новини Світ Африка Африканська країна зупинила усі авіарейси: несподіване пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Африканська країна зупинила усі авіарейси: несподіване пояснення

Військова хунта Малі без попередження оголосила про дефіцит палива в країні.

15 липня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Національне агентство цивільної авіації Малі оголосило, що її авіакомпанії тимчасово призупинили внутрішні та міжнародні рейси через нестачу палива. Крім того, очікується, що проблема може тривати кілька днів.

Африканська країна зупинила усі авіарейси: несподіване пояснення

В Малі зупинили авіарейси через брак палива. Фото з відкритих джерел

Влада Малі 10 липня повідомила, що не може заправляти комерційні літаки через брак пального. Місцеве міністерство транспорту запропонувало авіакомпаніям заправлятися в інших місцях до наступного тижня. Представник міністерства припустив, що перевізники можуть "розглянути можливість закупівлі товарів у сусідніх країнах до прибуття в Малі".

Таким чином внутрішні рейси в Малі було скасовано. Крім того, Деякі міжнародні перевізники також скасували свої рейси, а інші вирішили робити додаткову зупинку, щоб дозаправитися в сусідніх країнах. 

Малійці відреагували на цю ситуацію критикою влади, яка на їх думку веде погане управлінням запасами палива. 

"Змінені маршрути літаків, пасажири, які застрягли, вантажі затримуються, не кажучи вже про пасажирів, які змушені чекати днями. Наша країна повинні бути здатна до більш ефективного управління. Очікую результатів розслідування, яке обов’язково має бути призначено", — сказав колишній міністр юстиції Малі Мамаду Ісмаїла Конате.

Одним із пояснень дефіциту палива може бути те, що Малі зазнає частих і тривалих відключень електроенергії з моменту приходу до влади військової хунти у 2020 році. Адміністрація та власники підприємств і приватних будинків, пов’язані з хунтою, масово використовують генератори, які споживають багато палива, що робить його дуже дефіцитним товаром.

В останні роки ситуація з безпекою в країні погіршилася, внаслідок чого конвої з паливом, яким зазвичай потрібно було п’ять днів, щоб дістатися до столиці з морських портів сусідніх країн, тепер долають цей маршрут за два тижні у супроводі військових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через масовий збій на АЗС у Новій Зеландії водії автомобілів не могли заправитись на заправках.

Також "Коментарі" писали про те, що у Верховній Раді назвали дату підняття цін на бензин в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини