Головна Новини Світ Африка Чим Єгипет може бути небезпечним для іноземних туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим Єгипет може бути небезпечним для іноземних туристів

"Чорний грибок" добрався до африканського континенту

14 червня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

В Єгипті підтвердили випадки захворюваності "чорним грибком" (мукормікозом), який вражає перехворілих на COVID-19. Про це повідомляє РБК-Україна.

Чим Єгипет може бути небезпечним для іноземних туристів

Коронавірус в Єгипті - фото: Reuters

Журналісти зазначають, що новина про розповсюдження нової хвороби поширилася після відео брата покійного єгипетського актора Саміра Ганема, в якому він розповів, що той помер після зараження очей чорним грибком. До цього ж уряд Єгипту заперечував таку інформацію.

Наразі помічник міністра охорони здоров'я з медичної освіти доктор Ехаб Камель повідомив журналістам, що лікування мукормікозу в країні почалося і дехто вже одужав.

Місцеві медики відзначили, що деякі випадки грибкової інфекції були пов'язані з надмірним споживанням антибіотиків та стероїдів при коронавірусі та сильним ослабленням імунітету.

Окрім цього в Єгипті готуються до четвертої хвилі коронавірусу. З нею країна може зіткнутися вже на початку туристичного сезону у вересні.

"Все можливо, і ніхто не може бути впевнений в тому, що станеться завтра. Питання про те, буде четверта хвиля чи ні, залежить від прагнення громадянин слідувати вказівкам держави щодо запобіжних заходів, щоб обмежити поширення інфекції", — заявив заступник міністра охорони здоров'я та народонаселення з профілактичної медицини Єгипту Мохамед Абдель Фаттах.

Як повідомляло видання "Коментарі", напередодні уряд Індії заявив про початок нової епідемії "чорної цвілі" (мукормікоз). Індійські лікарі відзначають, що нова хвороба з'являється у людей, які тривалий час перебували в відділеннях інтенсивної терапії та отримували кисневу підтримку. Крім того, "чорною пліснявою" часто страждають діабетики, які одержували великі дози стероїдів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини