Державний переворот в Нігері: бунтівники виступили з промовою на телебаченні

Військові офіцери, які вчинили держпереворот у Нігері виступили на державному телебаченні країни.

Після попередніх повідомлень про взяття під контроль ситуації після спроби державного перевороту в Нігері група офіцерів виступила на державному телебаченні. Її представник зачитав заяву про те, що президент Мохамед Базум усунений від влади, кордони країни закриті та оголошено комендантську годину.

Група офіцерів представилася членами "Національної ради порятунку Батьківщини".

"Ми, сили оборони та безпеки, об'єднані в Національну раду порятунку Батьківщини, вирішили покласти край правлінню режиму президента Базума", - сказав полковник Амаду Абдрамане, який виступав разом дев'ятьма іншими офіцерами.

Абдрамане заявив, що по всій країні оголошено комендантську годину, кордони країни закриті, а всі державні установи не працюють. Водночас нігерійський офіцер застеріг від "будь-якого іноземного втручання".

Наразі скинутий президент Мохамед Базум перебуває ув'язнений у власній резиденції в столиці Ніамеї. Він встиг поговорити з держсеком США Ентоні Блінкеном, який заявив про "непохитну підтримку Сполучених Штатів для нього та демократії в Нігері". Блінкен закликав заколотників "негайно звільнити" президента Нігеру.

Обрання Мохамеда Базума ознаменувало першу демократичну зміну влади в Нігері, країні, яка стала свідком чотирьох військових переворотів після здобуття незалежності в 1960 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кенія звинувачує Росію та називає кроки Кремля "ударом у спину".

Також "Коментарі" писали про Кремль, який звинуватив США у спробі зірвати зустріч Путіна з лідерами Африки.