Головна Новини Світ Африка Африканська країна звинуватила Росію через вихід з зернової угоди: це удар у спину
commentss НОВИНИ Всі новини

Африканська країна звинуватила Росію через вихід з зернової угоди: це удар у спину

Кенія звинувачує Росії через припинення Чорноморської зернової ініціативи, яка дозволяла отримувати з України зерно та інші продукти, що допомагали боротись з голодом.

18 липня 2023, 16:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Кенії виступило з заявою у якій розкритикувало дії Росії через припинення Чорноморської зернової ініціативи. Представник Кенії вказав, що це удар по світових цінах на продовольчу безпеку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter головного секретаря закордонних справ Кенії Корір Сінг'Оей.

Африканська країна звинуватила Росію через вихід з зернової угоди: це удар у спину

Кенійський політик Корір Сінг'Оей. Фото з відкритих джерел

Російський уряд заявив, що не буде продовжувати "зерновий коридор", який дозволяв безпечний експорт українських продуктів до країн Африки, Азії та Європи. Кенійський представник у своїх соцмережах звинуватив Росію у посиленні кризи в Африці.

"Рішення Росії вийти з Чорноморської зернової ініціативи є ударом у спину по глобальним цінам на продовольчу безпеку та непропорційно впливає на країни Африканського Рогу, які вже постраждали від посухи", — заявив Корір Сінг'Оей.

Європейський Союз також критично висловився щодо рішення Росії зупинити участь у зерновій угоді назвавши це "абсолютно аморальним" та "цинічним кроком".

Нагадаємо, що Чорноморська зернова ініціатива дозволила експортувати понад 30 мільйонів тонн продуктів. Продовольча програма ООН відправила для гуманітарних цілей понад 725 тис. тонн продуктів до регіонів, які страждають через проблеми з голодом, зокрема це стосується таких країн як Ефіопія, Кенія, Сомалі, Судан, Ємен, Афганістан та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни відмовились визнати Росію відповідальною за війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про президента Сенегалу, який розповів про вимогу, яку поставили лідери Африки перед Путіним під час зустрічі у Москві щодо африканського мирного плану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Volodymyr

18 липня 2023, 19:37

"є ударом у спину по глобальним цінам на продовольчу безпеку" - hto debil - nigger chy "Slava Kot"?


Новини