Головна Новини Світ Африка Державний переворот відбувся в африканській країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Державний переворот відбувся в африканській країні

У Буркіна-Фасо стався військовий переворот.

1 жовтня 2022, 17:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Капітан армії Буркіна-Фасо Ібрагім Траоре усунув нинішнього лідера країни підполковника Поля-Анрі Дамібу, який розпустив уряд. Про це повідомляє державне телебачення країни, яке раніше захопила група офіцерів.

Державний переворот відбувся в африканській країні

Державний переворот стався у Буркіна-Фасо. Фото з відкритих джерел

Це був другий державний переворот за останні вісім місяців у нестабільній країні Західної Африки, яка бореться зі зростанням активності джихадистів, тобто борців-ісламістів.

Траоре оголосив себе новим лідером Буркіна-Фасо. За його словами офіцери вирішили забрати владу у Дамібу, через те, що він не може впоратись з боротьбою та активними діями мусульманських екстремістів.

Цікаво, що Даміба був при владі з січня цього року, коли він сам скинув демократично обраного президента Роху Каборе і звинуватив його приблизно з тих самих причин.

Тоді новий лідер заборонив виїзд за кордон, усунув від діяльності політичні партії та громадські організації, а також скасовував конституції країни.

Економічна спільнота західноафриканських держав засудило державний переворот у Буркіна-Фасо, заявивши, що він відбувся в той час, коли країна досягла прогресу у відновленні демократичного правління. 

Буркіна-Фасо має тісні стосунки з Російською Федерацією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що більшість країн Африки підтримують у війні Україну. Про це заявив дипломат з Південно-Африканської республіки під час перебування у місті Львові.

Також "Коментарі" писала про попередження від президента України Володимира Зеленського стосовно Російської Федерації та країн африканського континенту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

1 жовтня 2022, 20:10

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ------ https://vk.sv/zex


Новини