Головна Новини Світ Африка Дослідження: Omicron створює нейтралізуючий імунітет проти штаму Delta
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження: Omicron створює нейтралізуючий імунітет проти штаму Delta

Дослідження S.Africa показує, що Omicron підвищує нейтралізуючий імунітет проти штаму Delta

28 грудня 2021, 11:41
Поділіться публікацією:

Дослідження південноафриканських вчених показують, що інфекція Omicron підвищує нейтралізуючий імунітет проти штаму Delta коронавірусу. Про це повідомляє Reuters.

Дослідження: Omicron створює нейтралізуючий імунітет проти штаму Delta

Медичний працівник вводить дозу вакцини від коронавірусної хвороби Pfizer (COVID-19) підлітку на тлі поширення варіанту SARS-CoV-2 Omicron в Йоганнесбурзі, Південна Африка - Reuters

Дослідження, яке ще не пройшло рецензування, показало, що люди, які були інфіковані Omicron, особливо ті, які були вакциновані, виробляли підвищений імунітет до штаму Delta.

В аналізі взяли участь 33 вакциновані і невакциновані людини, які були інфіковані штамом Omicron в Південній Африці.

"Підвищення здатності нейтралізувати штам Delta у людей, інфікованих Omicron, може призвести до зниження здатності Delta повторно інфікувати цих осіб", — сказали вчені.

Алекс Сігал, професор Африканського дослідницького інституту охорони здоров’я в Південній Африці, заявив у Twitter у понеділок, 27 грудня, що якщо Omicron буде менш патогенним,  то він "допоможе виштовхнути штам Delta".

Згідно з попереднім південноафриканським дослідженням, існує менший ризик госпіталізації та тяжкого захворювання у людей, інфікованих варіантом коронавірусу Omicron, порівняно з варіантом Delta.

Як повідомляли раніше "Коментарі", медики та вчені виявили ще один симптом зараження штамом Омікрон. Шкірний висип може вказувати на зараження штамом "Омікрон". Раніше вчені встановили, що більшість проявів нового варіанта інфекції нагадують звичайну застуду. Лікарі та вчені, що проаналізували дані програми ZOE Covid Symptom, дійшли висновку, що саме висипання на шкірі може стати основним симптомом штаму "Омікрон", який у своєму прояві дуже нагадує звичайну сезонну застуду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини