Головна Новини Світ Африка Дослідження: вакцина Pfizer захистить від госпіталізації під час хвилі нового штаму
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження: вакцина Pfizer захистить від госпіталізації під час хвилі нового штаму

Discovery попереджає, що результати дослідження слід вважати попередніми

14 грудня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

Дві дози вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19, дали близько 70% захисту від госпіталізації в Південній Африці за останні тижні. Такі результати показало велике дослідження потенційного впливу Omicron у вівторок, 14 грудня, оскільки країна бореться зі сплеском інфекцій, пов’язаних із новим штамом. Про це повідомляє Reuters.

Дослідження: вакцина Pfizer захистить від госпіталізації під час хвилі нового штаму

Введення вакцини від коронавірусної хвороби (COVID-19) - Reuters

Дослідження, опубліковане найбільшим адміністратором приватного медичного страхування Південної Африки, Discovery Health, було засновано на більш ніж 211 000 позитивних результатах тестів на COVID-19 з 15 листопада по 7 грудня, близько 78 000 з яких були пов’язані з Omicron.

78 000 результатів не є підтвердженими випадками Omicron, що означає, що дослідження не в змозі зробити остаточні висновки щодо нового штаму.

Південна Африка попередила світ про Omicron наприкінці минулого місяця, викликаючи тривогу, що це може спричинити новий сплеск глобальних інфекцій і призвести до введення обмежень на поїздки до Південної Африки. Відтоді кількість заражених у Південній Африці за останні дні зросла приблизно до 20 000.

На основі аналізу, проведеного на основі клінічних досліджень, а також у співпраці з Радою медичних досліджень Південної Африки (SAMRC), дослідження показало, що дві дози Pfizer-BioNTech забезпечують 70% захист від госпіталізації в порівнянні з невакцинованими під час нещодавнього зростання кількості випадків і 33% захист від інфекції.

Але Гленда Грей, президент SAMRC, сказала, що важливо, щоб вакцина Pfizer-BioNTech запропонувала надійний захист від важких захворювань і госпіталізації, оскільки циркулює новий штам, який дуже передається.

"Ми надзвичайно задоволені результатами", — сказала Грей в заяві.

Аналіз також показує, що захист від госпіталізації зберігається в будь-якому віці, у людей від 18 до 79 років, з дещо нижчим рівнем захисту для літніх людей.

Захист від госпіталізації також зберігають у разі ряду хронічних захворювань, включаючи цукровий діабет, гіпертонію, гіперхолестеринемію та інші серцево-судинні захворювання.

Південна Африка використовує вакцини Pfizer-BioNTech і Johnson & Johnson (JNJ.N) у своїй кампанії імунізації проти COVID-19, наразі введено понад 20 мільйонів доз Pfizer.

Також виявилося, що під час четвертої хвилі коронавірусу у дітей був на 20% вищий ризик госпіталізації з ускладненнями, ніж під час першої, незважаючи на дуже низьку абсолютну захворюваність.

Як повідомляли раніше "Коментарі", зафіксовано першу смерть від штаму Omicron.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини