Криза: Іспанія прийняла рекордні 8000 мігрантів

Багато людей прибули після небезпечної подорожі по Атлантичному океану на саморобних човнах

Понад 8000 мігрантів висадилися в листопаді на Канарських островах, іспанському архіпелазі біля північно-західного узбережжя Африки, що може стати рекордом, згідно з даними, наданими Міністерством внутрішніх справ Іспанії в четвер, 3 грудня.

Всього 20 000 мігрантів приєдналися до архіпелагу з початку року, багато хто після небезпечної подорожі по Атлантичному океану на саморобних човнах. Цей показник в десять разів перевищує загальну статистику за 2019 рік, внаслідок чого тимчасові житлові приміщення перевантажені.

Ситуація нагадує міграційну кризу 2006 року, коли на архіпелаг висадилося 30 000 мігрантів, але на той момент, як повідомив представник МВС, прибуття не було зафіксовано.

Нагадаємо, вчора, 2 грудня, щонайменше двоє людей пропали безвісти під час затоплення надувного човна для мігрантів біля острова Лесбос в Греції. 32 людей вдалося врятувати.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Італії популярні "сімейні готелі", які розорилися під час пандемії, масово скуповуються іноземцями за низькими цінами.