Головна Новини Світ Африка Криза із зерном: лідер Африканського Союзу на зустрічі з Путіним звинуватив Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Криза із зерном: лідер Африканського Союзу на зустрічі з Путіним звинуватив Захід

Африканський лідер натякнув, що багато країн Африки підтримали сторону Росії

3 червня 2022, 19:34
Поділіться публікацією:

Під час зустрічі з путіним президент Сенегалу та лідер Африканського Союзу Макі Салл звинуватив Захід у відсутності доступу Африки до зерна. На думку Макі Салла, цьому сприяли західні санкції. Про це йдеться в розшифровці на сайті очільника Кремля.

Криза із зерном: лідер Африканського Союзу на зустрічі з Путіним звинуватив Захід

В Африці ніяк не засудили росію за розкрадання українського зерна (фото з відкритих джерел)

 Лідер Африканського Союзу нагадав путіну про кризу через відсутність постачання зернових з України. І натякнув, що багато африканських країн підтримали Кремль у війні з Україною.

"Потрібно відзначити, що позиція Африканського континенту дуже різнорідна і, попри великий тиск, багато країн все-таки не засудили позицію Росії",- йдеться у заяві.

У розшифровці заяви президента Сенегалу сказано,що він у кризі, що склалася в Африці, звинувачує санкції проти росії. Натомість Саллом нічого не сказав у своїй заяві, викладеній на сайті Путіна, про те, що Чорне море блокують та викрадають українське зерно російські окупанти.

"Санкції проти Росії ще більше погіршили цю ситуацію, і зараз у нас немає доступу до зернових з Росії. І, що найголовніше, у нас немає доступу до добрив, тому що ситуація і так була складна, а зараз вона ще більш складна, і це тягне за собою наслідки для продовольчої безпеки в Африці", — сказав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що країна, яка підтримує Україну у війні, опинилася серед тих, хто купує зерно, вкрадене Росією. Туреччина на словах розповідає про те, що намагається всіма силами домогтися того, щоб морські порти України були розблоковані, а тим часом тишком-нишком купує в Росії українське зерно, яке країна-агресора просто вкрала. Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Песиміст

3 червня 2022, 19:12

Що ж, нехай росія Африку зерном і забезпечує....


Новини