Головна Новини Світ Африка Не тільки шоколад: в Африці придумали новий спосіб застосування какао
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки шоколад: в Африці придумали новий спосіб застосування какао

В Кот-д'Івуар хочуть використовувати відходи з какао як відновлювальні джерела енергії

9 червня 2021, 18:02
Поділіться публікацією:

Один із найпотужніших у світі виробників какао — Кот-д'Івуар знайшов новий спосіб його застосування. У західноафриканській країні збираються використовувати відходи з рослин як відновлювані джерела енергії. Про це повідомляє ВВС.

Не тільки шоколад: в Африці придумали новий спосіб застосування какао

Виробництво какао в Кот-д'Івуар. Фото: lemonde.fr

Зазвичай виробники експортують виключно боби какао, з яких виробляють шоколад та багато інших кондитерських виробів, а залишки викидають.

У той час, коли по всьому світу кількість відходів зростає, в Кот-д'Івуар збираються перетворювати на джерела енергії рештки какао: шкарлупу, лушпиння стручки і рідину, що стікає під час ферментації. Таким чином у країні хочуть забезпечити електроенергією мільйони будинків.  

В Кот-д'Івуар вже було успішно запущено пілотний проєкт. Наразі розпочалися роботи із будівництва станції з виробництва енергії з біомаси, яка працюватиме на відходах какао. Об’єкт буде розташовано в місті Диво. На заводі відходи, отримані з виробництва какао, спалюватимуть для виготовлення електроенергії, як на традиційних станціях.  

Електростанція буде найпотужнішою в Західній Африці та зможе задовольнити потреби в електроенергії 1,7 мільйона людей. Будівництво має завершитися до 2030 року.

Було доведено, що встановлення такої електростанції допоможе знизити викиди парникових газів на 4,5 млн тонн у порівняні з існуючими джерелами енергії.

Нині Кот-д'Івуар отримує велику частину електроенергії з викопного палива, при цьому 70% енергії генерується природним газом. Країна прагне збільшити використання відновлюваних джерел енергії до 42% і скоротити викиди парникових газів на 28% до 2030 року. Тож інновація з перетворенням відходів какао в електроенергію може мати вирішальне значення для Кот-д'Івуар.

Видання "Коментарі" писало, що у Шотландії відкрили оригінальну вакансію – у країні шукають людину, яка наглядатиме за островом Мартін. Головне завдання наглядача – слідкувати за територію острова та підтримувати її в порядку для туристів улітку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bbc.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини