Головна Новини Світ Африка Обвал висотної будівлі у Нігерії
commentss НОВИНИ Всі новини

Обвал висотної будівлі у Нігерії

Зруйнувався будинок з елітними квартирами у престижному районі міста. Підозрюють порушення будівельних стандартів

2 листопада 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Агентство Reuters повідомляє, що у Нігерії зруйнувалась висотна будівля. Є загиблі і поранені, а влада зволікає з розбиранням завалів. 

Обвал висотної будівлі у Нігерії

Руйнування будівлі у Лагосі у 2006 році - архівне фото Вікіпедії

1 листопада у місті Лагос, колишній столиці Нігерії, обвалився 22-поверховий будинок. Згідно з останніми повідомленнями, п'ятеро людей загинуло. Під завалами залишились постраждалі, їх розшукають рятувальники.

Зруйнована будівля не була заселена, на ній ще працювали будівельники. Саме вони і загинули. Робітники повідомляють, що у момент руйнування – о 14:45 – там працювало біля 100 осіб. Рятувальники та місцеві громадяни розбирають брили та металеві балки і змогли витягти чотирьох живих осіб. 

Місцева влада проводить аварійно-рятувальні робобти. Однак жителі Лагоса звинувачують чиновників у тому, що заходи з порятунку людей розпочались із затримкою.

Катастрофа сталась у районі Ікой Лагоса – найбільшому місті Нігерії з 16-мільйонним населенням. Ікой – концентрація елітного житла: таунхаусів, пентхаусів, дорогих та розкішних квартир. Будівля відносилась до комплексу 360 Degrees Towers , який мав складатись з трьох висоток з 39 квартирами у кожній. Вартість квартири становила біля 900 тис. дол (див. посилання). 

Слідча комісія буде з'ясовувати причини руйнування. Наразі припускають, що будинок був вищий, ніж заплановано.

Стандарти будівництва, які застосовувались у Лагосі, тривалий час критикувались, як повідомляє інформаційне агентство. Причиною критики була низка руйнувань, які переслідували будови міста. У 2019 р. відбувся обвал у торговому центрі, внаслідок чого загинуло 10 осіб. У 2014 році зруйнувалась 6-поверховий будинок. У споруді, яка належала релігійному проповіднику, на той момент перебували сотні людей, з них загинуло – 116 осіб. У 2006 році у Лагосі зареєстрували цілу серію обвалів: у березні зруйнувались дев'ять поверхів банківської установи, у липні – житловий чотириповерховий будинок, у листопаді – триповерховий будинок.

Видання "Коментарі" повідомляло про руйнування будівель у Мексиці внаслідок вибуху нафтопроводу. Подробиці можна дізнатись за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини