Головна Новини Світ Африка Піраміди у Єгипті: про які факти не знають туристи
commentss НОВИНИ Всі новини

Піраміди у Єгипті: про які факти не знають туристи

Піраміди Гізи мають багато цікавих секретів

12 січня 2022, 00:40 comments1450
Поділіться публікацією:

Сьогодні світові відомі сім документально підтверджених чудес, і перше з них — таємничі піраміди Гізи. Ці стародавні споруди  вражають, і їх вік також так інтригує. Піраміди широко відомі як місця поховання померлих фараонів у Стародавньому Єгипті. На жаль, це все, що багато людей знають про ті історичні пам'ятки. Про цікаві факти з єгипетських пірамід пише thetravel.

Піраміди у Єгипті: про які факти не знають туристи

Піраміди у Єгипті (фото з відкритих джерел)

Єгиптяни не були першими людьми, які побудували піраміди

Люди будували пірамідальні споруди за століття до єгипетських пірамід, і нубійські піраміди є хорошим прикладом. Стародавні єгиптяни є найвідомішими будівельниками, тому  що багато їх пірамід збереглися й до сьогодні. Єгиптяни будували піраміди з вапняку, каменю, який був легко доступний у країні. Вони використовували грубі та прості у видобутку камені зовні та рідкісні, важкодоступні камені всередині. Використовувалися й інші дорогоцінні камені, але в основному вапняк.

Прокляття фараона захищало піраміди

Сфінкс мав захистити мертвих фараонів від духовного занепокоєння при їх переході до богів. А прокляття фараона забезпечувало захист пірамід і всього, що у них знаходилося, включаючи сім'ю та майно фараона. Це пояснює, чому багато археологів і дослідників, які прагнуть розкрити таємниці пірамід, зіткнулися з невдачею, а іноді й зі смертю. Деякі експерти стверджують, що хвороби викликаються бактеріями, але єгиптяни точно знають, що справа не тільки у цьому.

Джосер був першим фараоном, що похований у піраміді

У більш ранні часи, до епохи пірамід, єгиптяни ховали своїх померлих, у тому числі фараонів і царів, у ямах-могилах із деякими цінними речами, які, як вважають, допоможуть їм перетворитися на богів у загробному житті. Першою гробницею була мастаба — споруда з плоским дахом і похилими всередину сторонами. Мастаби будувалися з глинобитної цегли або каменю. Архітектор Імхотеп спроєктував першу гробницю у формі піраміди у Саккарі, яка використовувалася для поховання фараона Джосера за часів третьої династії у 27 столітті до нашої ери.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що вчені вперше "розгорнули" мумію давньоєгипетського фараона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини