Президенту Уганди довелось вибачитись за те, що його син пропонував 100 корів за лідера Італії

Курйозний випадок стався в Уганді.

Президент Уганди Йовері Мусевені 5 жовтня вийшов з повідомлення про вибачення, через свого сина, який погрожував Італії військовим вторгненням та хотів купити італійську лідерку Джорджу Мелоні за 100 корів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційний ресурс Politico.

4 жовтня син президента Уганди Мухузі Кайнеругаба опублікував повідомлення в Twitter в якому пропонував 100 корів за прем’єр-міністра Італії Джорджу Мелоні. Син президента, якого називають "твітерним генералом" має понад 600 тис. підписників у Twitter. Мухузі Кайнеругаба стверджує, що запропоновані корови Нкоре найкрасивіші у світі. Саме тому аж 100 корів це гарна угода, як викуп за лідера Італії.

"Я б негайно віддав їй 100 корів Нкоре! За те, що вона безстрашна і правдива!!", - написав син президента Уганди.

Окрім того, Мухузі Кайнеругаба пригрозив Італії, сказавши, якщо влада країни відмовиться від його корів, це означатиме війну. Далі син президента Уганди зробив ще більш абсурдну заяву в якій повідомив, що вони захоплять Рим усього за кілька днів.

Саме через такі заяви сина авторитарний президент Уганди Йовері Мусевені, який керує країною ще з 1986 року повідомив, що звільняє Мухузі Кайнеругаба з посади командира сухопутних військ Уганди, але водночас підвищує його до генерала з чотирма зірками. Президент Уганди розкритикував сина через втручання у справи дружніх країн, хоч і виправдав сина за інші внески.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що італійська прем'єр-міністерка Джоржа Мелоні під час розмови з Володимиром Зеленським повідомила про постійну підтримку для України.

Також "Коментарі" писали про росіян, які вирішили зупинити постачання газу до Італії через юридичні неточності в Автрії.