Головна Новини Світ Італія Майбутня прем’єрка Італії Джорджія Мелоні повністю підтримує Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Майбутня прем’єрка Італії Джорджія Мелоні повністю підтримує Україну

Мелоні провела розмову з Зеленським.

4 жовтня 2022, 21:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

4 жовтня майбутній прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні здійснила телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Під час дзвінка Мелоні пообіцяла підтримку Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Майбутня прем’єрка Італії Джорджія Мелоні повністю підтримує Україну

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні. Фото з відкритих джерел

Раніше Джорджія Мелоні вже озвучувала свої думки стосовно ситуації в Україні. Майбутня лідерка Італії розповіла, що віддана зусиллям, які сприятимуть припиненню конфлікту між Україною та Російською Федерацією.

Під час розмови Володимир Зеленський запросив Мелоні відвідати Україну та подякував за зброю, яку надсилає італійський уряд для боротьби проти російських окупантів.

Цікавим є той факт, що Джорджія Мелоні будучи в опозиції до Маріо Драгі підтримала його ідею щодо постачання зброї в Україну, тоді як союзники тодішнього прем’єр-міністра, які були в союзній коаліції розкритикували таке рішення. Вони наголошували, що Італія та Росія мають гарні історичні та дипломатичні взаємини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в кількох країнах Європи змінюється уряд і це може привести до напружених відносин в ЄС. Окрім Італії праві рухи перемагають в Швеції та Польщі. А Угорщина з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну постійно суперечить і перешкоджає рішенням ЄС. 

Також "Коментарі" писали про зупинку постачання газу для Італії. Таке рішення прийняла Російська Федерація вказавши на юридичні проблеми в Австрії, через територію якої проходить трубопровід до Італії. Росія вже не вперше зупиняє постачання газу до країн ЄС провокуючи енергетичну кризу в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини