Головна Новини Світ Італія Росія перестала постачати газ в Італію
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія перестала постачати газ в Італію

Російська енергетична компанія "Газпром" зупинила поставки газу в Італію.

1 жовтня 2022, 20:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

"Газпром" вирішив припинити надавати газ для Італії. Як зазначає російська компанія проблеми постачання виникли в Австрії, через яку проходить газопровід. Саме в Австрії відбулись регуляторні зміни і РФ вирішила призупинити поставки газу.

Росія перестала постачати газ в Італію

Росія перестала постачати газ до Італії. Фото з відкритих джерел

Посилаючись на юридичні нюанси з Австрійським регулятором російська компанія "Газпром" чинить тиск на ЄС та збільшує енергетичну кризу в Європі. Через рішення 1 жовтня припинити постачання газу до Італії ціни на ринках піднялись до 20%.

Прем'єр-міністр Маріо Драгі намагається знайти альтернативи російським енергетичним носіям. За його запевненнями Італія від РФ наразі постачає лише 10% газу, то ді як перед початком повномасштабного вторгнення купувала близько 40%.

Італійський уряд очікує компенсувати газ побудовою нової регазифікації установки до 2023 року. Окрім того, є домовленість про експорт газу з Тунісу.

Важливо зазначити, що до 24 лютого 90% запасів газосховищ ЄС складав російський газ. Цього року газу вистачить для опалення, але проблеми можуть виникнути наступної зими, зазначає видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що за оцінками аналітиків енергетична криза в ЄС буде тривати до 2025 року. Саме тоді Європейський Союз зможе поновити поставки газу на рівні тих, які були до нападу Росії. Окрім того, нещодавно стались вибухи на іншому трубопроводу, який постачав газ в Європу.

Також "Коментарі" писали про проблеми з газом у найбіднішої країни Європи, яка закуповує енергоресурс тільки в Росії. РФ намагається шантажувати цю країну, адже вона змінила свого лідера на проєвропейського. Окрім того, Володимир Путін постійно шантажує припиненням постачання газу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини