Головна Новини Світ Африка Рашисти зі своєю свастикою проводять військові навчання в ПАР спільно з Китаєм
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти зі своєю свастикою проводять військові навчання в ПАР спільно з Китаєм

В українському Міністерстві закордонних справ оприлюднили заяву щодо військово-морських навчань Росії в Африці

24 лютого 2023, 16:11
Поділіться публікацією:

Речник МЗС України Олег Ніколенко оприлюднив коментар щодо заяви відомства стосовно проведення в ПАР спільних військово-морських навчань з РФ, пишуть "Коментарі".

Рашисти зі своєю свастикою проводять військові навчання в ПАР спільно з Китаєм

У ПАР Російська Федерація розпочала військові навчання

"Україна глибоко занепокоєна проведенням в Південно-Африканській Республіці спільних військово-морських навчань із Російською Федерацією, а також Китаєм, — каже Ніколаєнко. — У навчаннях бере участь російський фрегат, маркований символами "Z" та "V", під якими нині російська армія скоює воєнні злочини та злочини проти людяності в Україні".

За словами речника МЗС, російський корабель несе ракети такого ж типу, які використовуються для вбивства цивільних громадян та знищення критичної інфраструктури в українських містах і селах.

"Ми глибоко розчаровані, що в той час, коли міжнародна спільнота засуджує російську агресію, зокрема країни Африки, і посилює ізоляцію РФ задля припинення війни, південноафриканська влада переймає досвід російської воєнної машини", — йдеться в коментарі.

Верхом цинізму, заявляє Речник МЗС України, є той факт, що маневри розпочинаються навколо 24 лютого – дня, коли рік тому Росія розв’язала війну, незнану в Європі з часів Другої світової війни. 

"Закликаємо Південно-Африканську Республіку не заохочувати подальшу агресію Росії та її почуття безкарності, а також стати на захист основоположних принципів міжнародного права та Статуту ООН", — каже Олег Ніколенко.

У навчаннях, за інформацією ЗМІ, беруть участь фрегати, есмінці, нафтові танкери трьох країн. Долучилися один російський фрегат і один нафтовий танкер. Китай направив есмінець, фрегат і судно підтримки. Також бере участь один південноафриканський фрегат.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", російська пропаганда назвала головного ворога РФ: це не Україна. Справжній супротивник, на якого днями президент Росії чітко вказав пальцем – це Сполучені Штати Америки.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини