Головна Новини Світ Африка У цих країнах називають Путіна татом і "бум" на прапори РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У цих країнах називають Путіна татом і "бум" на прапори РФ

Така популярність РФ у країнах Західної Африки має як мінімум дві причини

2 жовтня 2023, 08:00 comments1814
Поділіться публікацією:

На території Західної Африки активно розповсюджуються російські прапори: триколорами розмахують на акціях протесту та розміщують їх на панелях приладів. У лідерах за рівнем любові до Росії та особисто Путіна такі країни, як Буркіна-Фасо, Малі та Нігер. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The New York Time.

У цих країнах називають Путіна татом і "бум" на прапори РФ

Прапор Росії. Фото: з відкритих джерел

"Російський прапор став символом опору в Західній Африці, пов'язаним з антизахідними і антифранцузькими настроями", — пояснює керівник дослідницького відділу технологічної компанії Logically Кайл Уолтер.

Низка аналітиків та західних дипломатів переконані, що розповсюдження прапорів фінансує уряд РФ. Так, президент нігерійської громадської групи PARADE Ахмед Белло на кожній акції протесту в Ніамеї роздає до 70 російських прапорів. Він зізнався, що його робота фінансується урядом РФ через посередників, які проводять аналогічні операції в Малі.

"Саме з ними ми працюємо над розвитком експансії російської ідеології в Африці", — сказав він.

Однак для деяких російський прапор перетворився і на спосіб зробити політичну заяву.

"Росія сприймається багатьма молодими африканцями як антиколоніальна держава, покликана допомогти їм позбутися колоніального минулого і написати новий розділ національної історії, що не має нічого спільного з демократією, яка у багатьох асоціюється з експлуататорським партнерством із західними країнами, корупцією та бідністю", — пише газета .

Наприклад, мешканець столиці Нігеру Ель Хадж Багуе, який працює на місцевому ринку, сказав журналістам, що раніше ненавидів Путіна через його вторгнення в Україну, проте його "дружнє ставлення до Африки", про яке він дізнався із соціальних мереж, змінило його погляди .

"Коли його 13-річна дитина купила йому маленький російський прапор після перегляду проросійського контенту в TikTok, пан Баге з радістю повісив його на панель приладів свого автомобіля", — наголошується в статті.

Чоловік сказав, що його четверо дітей називають Путіна "Баба", тобто тато.

Читайте також на порталі "Коментарі" — африканська країна веде переговори про купівлю Росії 1 мільйона тонн пшениці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини