Головна Новини Світ Африка У Єгипті «сховали» Шарм-ель-Шейх за бетонною стіною: навіщо це зроблено (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єгипті «сховали» Шарм-ель-Шейх за бетонною стіною: навіщо це зроблено (ФОТО)

Бетонний бар'єр потрібен для безпеки туристів

10 лютого 2021, 11:52 comments1449
Поділіться публікацією:

Єгипет звів бетонну стіну навколо популярного місця відпочинку Шарм-ель-Шейха, щоб захистити курорт на Червоному морі від нестабільної ситуації через рух ісламізму повстанців неподалік. Про це повідомляє CNN.

У Єгипті «сховали» Шарм-ель-Шейх за бетонною стіною: навіщо це зроблено (ФОТО)

Фото з відкритих джерел

Так, недавно побудований 36-кілометровий бетонно-дротяний бар'єр навколо Шарм-ель-Шейха повинен допомогти убезпечити туристів. Річ у тому, що курорт розташований приблизно в 360 км на південь від північного середземноморського узбережжя Синаю, де знаходяться повстанські рухи ісламістських бойовиків.

Влада південного Синаю хоче оживити туристичну сферу, оскільки їй довелося зіткнутися з низкою труднощів. Це і повстання в Єгипті у 2011 році, й катастрофа російського пасажирського літака на Синаї у 2015 році, а тепер ще й пандемія коронавірусу. Крім того, завдала шкоди трагедія у 2005 році: через атаки бойовиків, які підірвали бомби, загинули десятки людей.

Відзначимо, що стіна складається з бетонних плит із ділянками дротяної огорожі. Бар'єр відокремлює курорт від пустелі навколо. На деяких ділянках стіни можна помітити чорні символи миру.

Тепер при в'їзді в місто необхідно пройти через спеціальні ворота, обладнані камерами відеоспостереження і сканерами. Крім того, ретельно перевірятимуть і номера машин, що перетинають бетонний бар'єр.

У Єгипті «сховали» Шарм-ель-Шейх за бетонною стіною: навіщо це зроблено (ФОТО) - фото 2

Як повідомляв раніше портал "Коментарі", влада Туреччини вже визначилися з тим, коли країна відкриє туристичний сезон 2021 року. За словами міністра, Туреччина чекає всіх, хто бажає відпочити, вже у квітні. Правда, спочатку влада хоче налагодити внутрішній туризм, а потім уже почне пускати іноземців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини