Головна Новини Світ Африка У Лівії знайшли тони зниклого раніше урану
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лівії знайшли тони зниклого раніше урану

Бочки з ураном вдалось знайти на території, яка не контролюється урядом Лівії.

17 березня 2023, 13:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) виявили, що з одного зі сховищ радіоактивних матеріалів у Лівії зникли 2,5 тонни урану. Після тривалих пошуків Лівійська національна армія заявила, що знайшла 10 бочок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання BBC.

У Лівії знайшли тони зниклого раніше урану

Бочки з ураном. Фото з відкритих джерел

Під час інспекції 14 березня МАГАТЕ виявила, що зникло 10 бочок загальною масою 2,5 тонни урану. Радіоактивний уран повинен був зберігатись в місці, яке перебувало у звітах лівійського уряду, проте наразі ця територія не контролюється офіційною владою Лівії. А на вказаному місці МАГАТЕ не виявила урану.

Таким чином почались пошуки зниклих бочок. За кілька днів Лівійська національна армія повідомила, що їй вдалось відшукати небезпечні контейнери з ураном. Вони знаходились поблизу кордону з Чадом, за 5 км від зазначеного у документах місця. МАГАТЕ наразі перевіряють інформацію від лівійських чиновників про знайдені бочки.

Після повалення режиму Муаммара Каддафі в 2011 році Лівія поринула в хаос, який триває досі. Уряд у Триполі не контролює всю територію країни, яка розділена ворожими центрами сили та численними збройними формуваннями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Таїланді зник небезпечний радіоактивний контейнер. Ймовірно небезпечний циліндр зник ще в лютому. Чиновники Таїланду попереджають про радіоактивну небезпеку та пропонують винагороду за інформацію, яка дозволить знайти контейнер.

Також "Коментарі" писали про рейтинг країн за кількістю ядерної зброї. Усього кілька країн світу мають таку зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини