Головна Новини Світ Африка У Нігерії бойовики з гранатометами штурмували в'язницю: втекло багато ув'язнених
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нігерії бойовики з гранатометами штурмували в'язницю: втекло багато ув'язнених

Наразі триває розслідування інциденту

6 квітня 2021, 05:20
Поділіться публікацією:

У Нігерії озброєні кулеметами та гранатометами бойовики в понеділок штурмували в'язницю і звільнили 1844 ув'язнених. Про це повідомляє DW з посиланням на владу Нігерії

У Нігерії бойовики з гранатометами штурмували в'язницю: втекло багато ув'язнених

Нападники приїхали в декількох автомобілях (фото з відкритих джерел)

Штурм почався близько другої години ночі і тривав 2 години. Водночас відбулися напади на будівлі поліції і військових. Нападники приїхали в декількох автомобілях і підірвали адміністративний блок в'язниці. Вони також влаштували перестрілку з охороною, використовуючи кулемети, гранатомети і саморобні вибухові установки. Охорона в'язниці завадила нападаючим захопити склад зброї.

Наразі триває розслідування інциденту. Поки точно не відомо, хто організував цей напад. Однак поліція звинувачує в ньому рух "Східна мережа безпеки" — воєнізоване крило регіонального сепаратистського руху.

Нагадаємо, в Мережі з'явилися фото з в'язниці "Ізоляція", розташованої на території так званої "ДНР". Вважається, що знімки розмістив хтось з адміністрації "закладу", повідомляє Telegram-канал "Україна в шоці". На фото можна побачити не тільки зовнішній вигляд в'язниці, але і "інтер'єр" окремих камер. Саме в цих застінках бойовики "ДНР" тримають і катують полонених, в тому числі і військових. Умови, звичайно, жахливі. З такий-сякий меблів — тільки старі стільчики і стіл, а також саморобні ліжка. Хоча ліжками це назвати важко: важкі кам'яні брили, застелені тонкими матрацами. Навколо досить брудно і, очевидно, сиро.

Справжність фотографій вже підтвердив український письменник і журналіст, а також колишній полонений "ДНР" Станіслав Асєєв. Саме він висловив думку про те, що знімками поділився хтось із "верхівки" адміністрації "Ізоляції". Варто відзначити, що бойовики самопроголошеної "ДНР" влаштували в'язницю на території колишнього арт-центру. Ще раніше на цьому місці розташовувався завод ізоляційних матеріалів. Художній фонд "Ізоляція" був заснований Любов'ю Михайлової, дочкою останнього директора заводу часів СРСР. Цікаво, що свого часу на території арт-центру розміщували свої роботи світові зірки мистецтва: Даніель Бюрен, Борис Михайлов, Раваель Лозано-Хеммер і інші.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини