Головна Новини Світ Африка У Зімбабве пенсіонерка двічі воскресла на власних похоронах - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зімбабве пенсіонерка двічі воскресла на власних похоронах - ЗМІ

Родичі покійної вважають, що жінка воскресала завдяки втручанню духів предків

31 липня 2020, 06:30
Поділіться публікацією:

У Зімбабве 99-річна жінка двічі "воскресала", коли її намагалися поховати. Мешканка одного з сіл в провінції Північний Матабелеленд довгий час хворіла і перенесла інсульт, повідомляє сайт Bulawayo 24.

У Зімбабве пенсіонерка двічі воскресла на власних похоронах - ЗМІ

Фото: uk.etcetera.media

"У суботу близько третьої ночі вона померла, — розповідає один з її родичів. — Ми почали готуватися до похорону, повідомили про її смерть голову села, сусіди зібралися і почали копати могилу. Але коли почалось поховання, ми помітили під саваном рух".

Як з'ясувалося, "покійниця" дихала. Похорон негайно зупинили, а довгожительку віднесли додому. На наступний день вона знову перестала подавати ознаки життя, а її тіло охололо. Коли похорон відновили, старенька знову поворухнулася.

"Зазвичай смерть констатують інші літні жінки, але після двох помилок навіть ми, чоловіки, прийшли в будинок, щоб переконатися особисто, — стверджує член сім'ї. — Коли її визнали мертвою, тіло було абсолютно холодним, але потім ми відчули, що воно потепліло. Це свідчило про те, що вона жива. Ми були украй здивовані".

Родичі вирішили відвезти жінку до лікарні. Тим часом голова села опрацьовував інші варіанти вирішення проблеми.

"Ми навіть збиралися запитати поради у чаклунів. Ми розсудили, що раз вона сповідувала традиційну релігію, можливо, є якісь речі, які необхідно зробити", — розповів він.

Поки вони готувалися, старенька знову померла. Цього разу жителі села почекали кілька годин, переконалися в тому, що вона дійсно мертва, і лише потім поховали.

"Ймовірно, вона була без свідомості і з дуже слабким серцебиттям, тому родичі і жителі села визнали її мертвою і стали ховати", — припускає директор місцевої лікарні.

Родичі покійної вважають, що вона воскресала через втручання духів предків.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Еквадорі "воскресла" жінка, яка померла від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини