Головна Новини Світ Африка Україна здійснила успішну рятувальну місію у Судані
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна здійснила успішну рятувальну місію у Судані

Спецслужби ГУР змогли евакуювати 138 громадян, зокрема 87 українців.

25 квітня 2023, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські сили під керівництвом Головного розвідувального управління та за участі Міністерства закордонних справ та Офісу Президента здійснила владу рятувальну операцію в Судані. Зі столиці країни, міста Хартум врятовано 138 громадян. Про це розповідає портал "Коментарі" з посиланням на повідомлення ГУР МО України.

Україна здійснила успішну рятувальну місію у Судані

Війна в Судані. Фото з відкритих джерел

У ГУР повідомили, що в Хартумі попри оголошення режиму "тиші" відбувались безперервні бої. Громадяни кількох країн, зокрема і українці знаходились без їжі та води у столиці Судану.

Проте українські спецслужби провели успішну рятувальну операцію та змогли евакуювати з зони бойового конфлікту 87 громадян України. Більшість з врятованих це пілоти, авіаційні техніки та члени їх родин.=

Окрім громадян України, вдалось врятувати представників інших країн, зокрема Перу та Грузії. Загалом цифра евакуйованих досягла 138 осіб, серед яких було 35 жінок та 12 дітей. Наразі врятовані українці та громадяни інших країн перебувають на території Єгипту, де їм надають їжу, воду та всі необхідні документи. Очікується, що невдовзі вони повернуться до України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив триденне перемир'я у Судані. Очікується, що в цей період між ворогуючими сторонами за сприянням США та Саудівської Аравії можуть бути досягнуті мирні домовленості. Однак невідомо, чи перемир'я справді буде діяти у Судані.

Також "Коментарі" писали, що усі 27 представників країн Європейського Союзу розкритикували Росію перед її головуванням у Раді Безпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

tyuytu

25 квітня 2023, 12:52

Открытый поиск сeкc партнеров в вашем городе и по интересам, все анонимно и пока что беcплатно. Реально крутая штука, пользуйся ---- https://urlis.net/club


Новини