Головна Новини Світ Африка В Африці почалася нова епідемія лихоманки Ебола: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Африці почалася нова епідемія лихоманки Ебола: що відомо

Це перше повторення через шість років після масштабної епідемії

15 лютого 2021, 17:24
Поділіться публікацією:

Уряд Гвінеї, що в Західній Африці, оголосив про новий спалах небезпечної лихоманки Ебола. Повідомляється, що це перше повторення епідемії після 2013-2016 років. Інформацію про це оприлюднило видання "Ліга.net", посилаючись на Reuters.

В Африці почалася нова епідемія лихоманки Ебола: що відомо

В Африці почалася нова епідемія лихоманки Ебола - фото 24 Канал

У повідомленні джерела сказано, що принаймні три людини померли і четверо захворіли на південному сході країни — результати тестів показали, що всі вони були інфіковані вірусом Ебола.

У виданні підкреслюють, що деякі з тих, хто заразився, відвідували місця поховання в субпрефектурі Гуеке, зокрема, вони були присутні на похоронах медсестри, у якої раніше було діагностовано захворювання. Від них надходили скарги на діарею, блювоту і кровотечу.

У Всесвітній організації охорони здоров'я в Африці повідомили, що підсилюють готовність і заходи реагування в країні.

До слова, Ебола — гостра вірусна хвороба, яка вважається досить рідкісною, проте дуже небезпечною. Симптоми страшного захворювання найчастіше починаються зі стадії, що нагадує грип, яка характеризується втомою, лихоманкою, болем в м'язах. Найбільш масштабний спалах захворювання стався в 2014-2016 роках в Західній Африці. Тоді епідемія забрала життя понад 11 тисяч осіб, а були інфіковані понад 28 тисяч громадян. Вакцина для захисту від вірусу Ебола доступна в декількох країнах з кінця 2019 — початку 2020 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв інформацію про спалах вірусу H5N8, тобто високопатогенного пташиного грипу на території качиної ферми, розташованої у Франції, неподалік від міста Біаріцц. У лабораторії підтвердили наявність H5N8. Повідомляється, що в момент спалаху вірусу на фермі знаходилися приблизно шість тисяч гусей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини