В Африці стався спалах смертельно небезпечної хвороби: заражені більше 500 осіб

В результаті хвороби вже померла 31 людина

На північному сході Демократичної Республіки Конго стався спалах бубонної чуми. Відомо більш ніж про 500 випадках заражень. Про це повідомляє видання Barrons, посилаючись на інформацію від міністра охорони здоров'я провінції Ітурі.

Так, за словами міністра, за останні три місяці кількість заражених перевищила півтисячі та тепер їх 520. Відомо, що 31 осіб з них помери в результаті хвороби. З'ясувалося, що у всіх випадках це бубонна форма захворювання, за винятком п'яти випадків легеневої чуми та двох - септичної чуми.

Епідеміолог Енн Лаудізуа з нью-йоркської неурядової організації Ecohealth Alliance повідомила, що вік пацієнтів коливається від 13 до 73 років. Варто відзначити, що в провінції Конго Ітурі чума зберігається з тих. самих пір, як вона вперше була підтверджена там в 1926 році.

Бубонна чума є переважною у людини формою чуми. Вона викликана бактерією Yersinia pestis, переносниками якої є блохи та щури. Блохи живуть в шерсті щурів, а потім переносяться на людей. Бактерія передається через укуси бліх.

У перші кілька годин після зараження хворий відчуває біль в суглобах, а також у нього починається блювота з кров'ю. Далі можуть відбуватися галюцинації, і порушення мови. Разом з тим у заражених відзначається висока температура і біліє язик.

Енн Лаудізуа також повідомила, що ознакою останнього спалаху стала масова загибель щурів. Відзначається, що Схід Демократичної Республіки Конго також бореться з епізодичними спалахами Ебола.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Нігерії впав військовий літак і присутня на борту загинули. Також сайт інформував про те, що у світі створили маску, яка знищує коронавірус. Уже відомо, як вона виглядає і скільки коштує.