Головна Новини Світ Африка У Ботсвані виявили третій за величиною алмаз у світі: як він виглядає
commentss НОВИНИ Всі новини

У Ботсвані виявили третій за величиною алмаз у світі: як він виглядає

Гроші від продажу алмаза використають для розвитку країни

17 червня 2021, 22:20
Поділіться публікацією:

У ПАР знайшли величезний алмаз, який важить 219,6 грама. Дорогоцінний камінь знайшли, до слова, на родовищі в Ботсвані. Фахівці вже заявили, що він є третім за величиною в світі. Про цю неймовірну знахідку у Twitter повідомила пресслужба уряду цієї держави.

У Ботсвані виявили третій за величиною алмаз у світі: як він виглядає

Алмаз знайшли у ПАР. Фото: twitter.com/BWGovernment

"Це найбільший алмаз, який добули у Debswana за більш ніж 50-річну історію роботи фірми", — повідомили в компанії.

Стало відомо, що знайдену коштовність планують продати, а кошти, які отримають від продажу, витратять на розвиток Ботсвани. До слова, дорогоцінний алмаз має такі розміри: 73 мм у довжину, 52 мм в ширину і 27 мм у товщину.

Міністр корисних копалин країни Лефоко Моагі заявив, що знахідка алмазу, в якого, до речі, ще немає свого імені, не могла статися в найкращий час після того, як пандемія коронавірусної інфекції серйозно вплинула на продаж алмазів.

Відомо, що найбільший алмаз під назвою Куллінан і вагою 621,2 грама знайшли у 1905 році в Південній Африці. На другому місці в світі — дорогоцінний камінь Lesedi La Rona вагою 221,8 грама, знайдений у 2015 році. На аукціоні він був проданий за поки рекордні 53 мільйони доларів.

Компанія Debswana, яка знайшла гігантський камінь, належить уряду Ботсвани і найбільшій у світі компанії De Beers, яка добуває алмази. Уряд країни отримує до 80% доходу від діяльності Debswana у вигляді роялті, податків та іншого.

Нагадаємо, сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що в ПАР 37-річна жінка народила відразу 10 дітей. Майбутня матір була шокована, дізнавшись таку новину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини