Головна Новини Світ Африка З в'язниці в Нігерії втекли майже 2000 ув'язнених
commentss НОВИНИ Всі новини

З в'язниці в Нігерії втекли майже 2000 ув'язнених

Представник поліції повідомив, що у нападників були реактивні гранатомети, кулемети, вибухівка і гвинтівка

7 квітня 2021, 03:05
Поділіться публікацією:

1800 ув'язнених втекли з в'язниці, розташованої в місті Оверрі на південному заході Нігерії. Інцидент стався після того, як виправний заклад було взято штурмом і підпалено озброєними бойовиками. Як повідомляють очевидці, атака велася з декількох напрямків і була добре скоординована

З в'язниці в Нігерії втекли майже 2000 ув'язнених

В'язниця (фото з відкритих джерел)

На цей момент поліція Нігерії проводить операцію з пошуку в'язнів-утікачів.

Влада Нігерії покладають відповідальність за захоплення в'язниці на сепаратистське угрупування "Корінне населення Біафри".

Своєю чергою угрупування не взяло на себе відповідальність за інцидент.

На цей час немає інформації про те, наскільки небезпечними для населення були втекли злочинці і чи були серед них ті, хто залишився в камері під час масової втечі.

Нагадаємо, за порушення карантинних правил в школі директор навчального закладу може бути оштрафований, а в разі трагічних наслідків — опинитися за ґратами. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

У МОН розповіли, що в деяких населених пунктах України, попри "червону" зону, навчальні заклади порушують умови карантину. Тому міністерство нагадує, що керівники департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій, керівники навчальних закладів за порушення карантину будуть відповідати перед законом. Так, за порушення правил карантину громадянам загрожує штраф від 17000-34000 грн, а посадовим особам — 34000-170000 грн. Крім того, відповідальність передбачена за невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого. Це карається штрафом в 17000-68000 грн, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини