Головна Новини Світ Африка Зімбабве планує масовий забій слонів для боротьби з продовольчою кризою
commentss НОВИНИ Всі новини

Зімбабве планує масовий забій слонів для боротьби з продовольчою кризою

Уряд Зімбабве жертвує слонами заради порятунку від голоду в країні

сьогодні, 10:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Зімбабве, країні, яка потерпає від найсильнішої посухи за останні десятиліття, уряд пішов на суперечливий крок — масовий забій слонів, щоб забезпечити їжею своїх голодуючих громадян. Очікується, що в країні буде вбито щонайменше 200 слонів.

Зімбабве планує масовий забій слонів для боротьби з продовольчою кризою

Уряд Зімбабве хоче вбити 200 слонів. Фото з відкритих джерел

За словами речниці Управління парків і дикої природи Тінаше Фараво, уряд планує вбити 200 слонів для боротьби з голодом. Це рішення наслідує дії Намібії, де забій диких тварин, зокрема і слонів, став частиною стратегії щодо подолання продовольчої кризи. У Намібії було вбито понад 150 тварин, що дозволило роздати близько 55 тонн м’яса для голодуючих.

Тінаше Фараво пояснює, що у Зімбабве проживає близько 80 тис. слонів, що майже вдвічі перевищує "потужність у 45 тис.", які можуть забезпечити природні угіддя. Зімбабве є другою за величиною країною у світі за кількістю слонів, проте через зростання популяції цих тварин все частіше виникають конфлікти з людьми. Міністерка навколишнього середовища Сітембісо Ніоні заявила, що кількість слонів перевищує можливості країни щодо їхнього утримання, і це загрожує безпеці громадян.

Уряд Зімбабве вважає, що забій слонів за прикладом Намібії забезпечить населення їжею, а також зменшить небезпеку від диких тварин. 

Водночас екологи закликають припинити практику забою, наголошуючи на необхідності захисту тварин для майбутніх поколінь. Експерт із охорони природи Кіт Ліндсей застерігає, що такі дії можуть призвести до неконтрольованого попиту на м’ясо диких тварин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Африці народилось рідкісне рожеве слоненя.

Також "Коментарі" писали, що в Південній Африці випало два метри снігу, що спричинило хаос на дорогах та введення помаранчевого попередження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини