Головна Новини Світ Азія Агресивна стратегія: як в Сінгапурі змусили вакцинуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Агресивна стратегія: як в Сінгапурі змусили вакцинуватися

В Сінгапурі уряд відмовився платити за лікування невакцинованих від COVID-19

9 грудня 2021, 11:14
Поділіться публікацією:

У Сінгапурі вирішили, як змусити громадян вакцинуватися від COVID-19. Повідомляється, що місцевим мешканцям доведеться лікуватися за власний рахунок, якщо вони не вакцинуються. Тому що влада відмовилася покривати рахунки за лікування Covid-19 для невакцинованих. Про це пише The Wall Street Journal.

Агресивна стратегія: як в Сінгапурі змусили вакцинуватися

У Сінгапурі вирішили, як змусити громадян щеплюватися, фото з відкритих джерел

На початку пандемії лікування від COVID-19 було безкоштовним для людей, витрати оплачували з державної казни. Однак 8 грудня уряд схвалив рішення про скасування виплат для хворих, які не зробили щеплення.

За словами міністра охорони здоров’я Онга Є Кунга, Сінгапур вже досяг одного з найвищих у світі показників вакцинації. Вакцинувалося 96% населення, без урахування дітей.

Частково цього вдалося досягти шляхом обмежень, наприклад, заборона невакцинованим обідати в фуд-кортах Сінгапуру або заходити в торгові центри.

На початку листопада уряд Сінгапуру заявив, що близько 95% смертей за останні шість місяців — це люди у ​​віці 60 років і старше. Приблизно 72% смертей — це громадяни, що не мали повного курсу вакцинації.

Наразі кількість випадків захворювання на Covid-19 у Сінгапурі різко знизилася. Згідно з даними Our World in Data, у країні з населенням 5,5 мільйонів людей зараз у середньому реєструється трохи менше 1000 нових випадків на день. Однак інфікуються невакциновані особи, саме вони становлять основну частину тих, хто потрапляє до лікарень.

Епідеміологи кажуть, що Сінгапур чи не найпершим схвалив політику скасування медичних витрат на лікування Covid-19 в тих, хто вирішив не вакцинуватися. Багато експертів у сфері громадського здоров’я в Сінгапурі та за кордоном кажуть, що рішення уряду є обґрунтованим.

Як повідомляв портал раніше, відомо скільки українців пройшли курс вакцинації від COVID-19 та отримали дві дози.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини