Головна Новини Світ Азія Байден не виключає повернення санкцій однієї з країн Азії
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден не виключає повернення санкцій однієї з країн Азії

Президента США Джо Байден пообіцяв, що Сполучені Штати будуть відстоювати демократію скрізь, де її атакують

1 лютого 2021, 23:00
Поділіться публікацією:

Міжнародне співтовариство повинно об'єднатися для надання тиск на військових М'янми, щоб змусити їх негайно відмовитися від захоплення влади і звільнити затриманих ними офіційних осіб, інакше Америка може знову ввести проти країни санкції. Про це йдеться в заяві глави овального кабінету Джо Байдена, поширеному пресслужбою Білого дому.

Байден не виключає повернення санкцій однієї з країн Азії

М'янми (фото з відкритих джерел)

"Захоплення влади в М'янмі військовими, затримання Аун Сан Су Чжі (державного радника і фактичного лідера країни. — Ред.) І інших цивільних посадових осіб і оголошення надзвичайного стану в країні є прямим нападом на перехід країни до демократії і верховенству закону", — підкреслив президент США.

Він зазначив, що якщо країна зійде з встановленого за останнє десятиліття демократичного шляху, Білий дім може розглянути повернення раніше скасованих санкцій проти М'янми. Байден пообіцяв, що Сполучені Штати будуть відстоювати демократію скрізь, де її атакують.

Військові М'янми після арешту президента країни Вин Мьин оголосили про введення надзвичайного стану в країні терміном на один рік. Заява про введення режиму НС була підписана віце-президентом Мьин Све, якого військові оголосили виконуючим обов'язки президента. Влада в країні передана в руки головнокомандувача збройними силами генерала Мін Аун Хлаіна.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прокоментував свою можливу зустріч з новим главою Білого дому Джо Байденом і заявив, що ця зустріч буде проривний щодо наших країн. Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Axios", яка виходить на телеканалі "HBO". Глава держави вірить в те, що Байден запросить його в Білий дім. За його словами, він хотів би, щоб новий президент США познайомився з Україною ближче.

Він сказав, що впевнений в запрошенні Байденом в Білий дім, яке він із задоволенням прийме. Зеленський заявив, що у нього з Байденом є багато речей, про які можна не тільки говорити, а й робити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини