Головна Новини Світ Азія Чемпіон з греко-римської боротьбі був страчений в Ірані
commentss НОВИНИ Всі новини

Чемпіон з греко-римської боротьбі був страчений в Ірані

Десятки тисяч спортсменів з усього світу просили уряд Ірану виявити милосердя

12 вересня 2020, 23:24 comments2196
Поділіться публікацією:

Іранський чемпіон з греко-римської боротьби Навід Афкарі був страчений в Ширазі за вбивство поліцейського під час вуличних протестів 2018 року. Про це повідомляє Web 24 News.

Чемпіон з греко-римської боротьбі був страчений в Ірані

Афкарі був визнаний винним Верховним судом Ісламської Республіки Іран в тому, що в серпні два роки тому в Ширазі він зарізав офіцера в цивільному, хоча його адвокат завжди наполягав на відсутності доказів його провини.

Міжнародний олімпійський комітет заявив, що був "шокований" стратою. Президент комітету Томас Бах, як повідомляє МОК, "особисто звертався до верховного лідера і президента Ірану і просив про помилування Афкарі". "Глибоко шокує, що вимоги спортсменів з усього світу і вся закулісна робота МОК, а також Олімпійського комітету Ірану, United World Wrestling і Національної іранської федерації боротьби не досягла бажаної мети. Наші думки звернені до сім'ї і друзів Навіда Афкарі", — йдеться в зверненні Олімпійського комітету.

Більше 85 тисяч спортсменів з усього світу звернулися з проханням про звільнення борця, який повідомив про тортури у в'язниці. Навід Афкарі був заарештований 17 вересня 2018 роки разом зі своїми братами Вахідом і Хабібом після нетривалого розслідування. Навід був засуджений до смертної кари, Вахід — до 54 років тюремного ув'язнення і 74 ударів батогом, а Хабіб — до 27 років в'язниці і 74 ударів батогом. Австралійська спортивна асоціація World Players Association через виконавчого директора Брендана Шваба закликала заборонити Ірану брати участь в змаганнях з усіх видів спорту в зв'язку зі стратою спортсмена.

Як повідомляло видання "Коментарі", в США відновили смертну кару.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини