Головна Новини Світ Азія «Чорна пліснява»: в Індії починається епідемія ще одного захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

«Чорна пліснява»: в Індії починається епідемія ще одного захворювання

В Індії продовжують фіксувати нові випадки захворювання мукоромікозу ( «чорної плісняви») - рідкісного захворювання

9 травня 2021, 18:30
Поділіться публікацією:

Не встигла Індія відійти від нової хвилі коронавірусної інфекції, як жителів країни стало вражати нове захворювання — мукоромікоз ("чорна пліснява").

«Чорна пліснява»: в Індії починається епідемія ще одного захворювання

"чорна цвіль" в Індії / фото: EPA

За даними BBC, на тлі COVID-19, який сильно "б'є" по населенню, серед жителів Індії почастішали випадки захворювання мукоромікозу — рідкісної недуги, викликаної грибами, які вражаю ґрунт, рослини, зіпсовані овочі та фрукти. Це захворювання може викликати ускладнення з боку нервової системи, а також лихоманку, біль і припухлість очей, носових пазух. Найнебезпечніша "чорна пліснява" для людей з цукровим діабетом, ВІЛ, онкологією і пацієнтів з коронавірусом.

Індійський фахівець Акша Наїр з Мумбаї зазначив, що спалахи захворюваності мукоромікозу можуть бути викликані прийомом стероїдів при лікуванні важких форм COVID-19 у людей. Ці препарати допомагають знизити запальний процес в легенях, але при цьому послаблюють імунну систему і сприяють підвищенню рівня цукру в крові. Згідно з даними, "чорною пліснявою" люди стали хворіти через два тижні після одужання від коронавірусу. Жартувати з недугою не можна, адже вона може привести до втрати зору.

Влада країни вже почали вживати заходів боротьби з новою інфекцією, замовивши ін'єкції для лікувань хворих пацієнтів. Також уряд створив спеціальні відділення в лікарнях для людей, які захворіли мукоромікозом.

Нагадаємо, що у квітні Індія потрапила в "коронавірусний шторм". У країні кілька днів поспіль фіксували антирекорди за кількістю нових випадків COVID-19, відмітка досягала майже 350 тисяч хворих в день.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українська влада домовилися про постачання гуманітарної допомоги Індії на взаємовигідних умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини