Головна Новини Світ Азія Індія потрапила в «коронавірусний шторм»: що відбувається в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія потрапила в «коронавірусний шторм»: що відбувається в країні

Влада Індії заявили, що країну потряс «коронавірусний шторм»: добовий приріст захворюваності продовжує бити рекорди

26 квітня 2021, 00:30 comments1014
Поділіться публікацією:

Нова хвиля коронавірусної інфекції серйозно "вдарила" по Індії. У країні продовжує активно зростати кількість нових випадків захворювання, а медичного обладнання та ліжок не вистачає.

Індія потрапила в «коронавірусний шторм»: що відбувається в країні

Нова хвиля COVID-19 потрясла Індію / фото: AP Photo

Видання Reuters пише, що в Індії четвертий день поспіль фіксують антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19, відмітка вже майже досягла 350 тисяч. Це максимальне число тих, що заразилися з початку пандемії.

Прем'єр-міністр країни Нарендра Моді заявив, що Індію охопив "коронавірусний шторм" і закликав громадян дотримуватися заходів безпеки, а також проходити вакцинацію.

Через великий наплив хворих в лікарнях Делі вже немає місць і пацієнтам відмовляють у допомозі. Медичного обладнання та ліжок не вистачає, і люди вмирають через брак кисню. Лікарі зізнаються, що не можуть впоратися з такою кількістю хворих пацієнтів.

Відомо, що свою допомогу Індії вже запропонував уряд США. В країну негайно буде відправлено медичне обладнання та засоби захисту. Також Штати розглядають варіант забезпечення Індії виробництвом кисню і супутніми матеріалами.

Нагадаємо, в індійському штаті Мадхья-Прадеш, місцеві жителі викрадали кисневі балони зі складу районної лікарні в місті Дамо. Охорону лікарні взяла під контроль поліція.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в кінці березня Індія тимчасово призупинила експорт найбільших партій вакцин від коронавірусної інфекції AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute. Рішення про зупинку експорту пов'язане з ростом заражень в країні та задоволенням внутрішнього попиту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини