Головна Новини Світ Азія Чому коронавірус може залишити світ без кави, а принцесу Нурі без роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому коронавірус може залишити світ без кави, а принцесу Нурі без роботи

Світові поставки кави постраждали через дельта-штам коронавірусу

27 серпня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Світові поставки кави переживають новий спад через строгі обмеження на поїздки, введені другим за величиною виробником у В'єтнамі, щоб контролювати ситуацію поширення інфекційного дельта-варіанту коронавірусу, повідомляє Bloomberg.

Чому коронавірус може залишити світ без кави, а принцесу Нурі без роботи

Принцеса Нурі збирає зерна кави, фото з відкритих джерел

Людство може випробувати нестачу одного з найпопулярніших напоїв у світі. Уряд тримає місто Хо Ши Мін, експортний центр, під замком через сплеск вірусних інфекцій і жорстко контролює пересування в деяких ключових виробничих районах Центрального нагір'я.

За словами трейдерів і постачальників, експортери щосили намагаються транспортувати зерна в порти для відвантаження. Це додає до безлічі інших логістичних проблем, ще гостру нестачу контейнерів і стрімке зростання фрахтових ставок.

Торгові групи, в тому числі В'єтнамська асоціація кави і какао, звернулися до уряду з клопотанням про ослаблення обмежень, які, за їхніми словами, викликають затримки, підвищують витрати і піддають вантажовідправників ризику компенсації покупцям за затримку доставки.

У відповідь на це міністр транспорту Нгуен Ван На цьому тижні наказав владі на півдні країни зробити все можливе, щоб полегшити транспортування сільськогосподарських продуктів, таких як кава і рис. Він сказав місцевій владі, що вони повинні уникати всіх непотрібних вимог і обтяжливої документації.

Світові ціни на каву різко впали на тлі зростаючих загроз для поставок з Південної Америки до Азії. У цьому році посуха і заморозки спустошили посіви в Бразилії, яка виробляє високоякісний сорт арабіки, що посилило широко поширені логістичні проблеми у В'єтнамі та Індонезії.

Обжарщики починають переключатися на дешеві поставки бобів робусти з В'єтнаму після того, як морози зруйнували виробництво в Бразилії, зростання цін і проблеми з відвантаженням роблять цей варіант набагато менш привабливим.

Раніше портал "Коментарі" інформував, до ак пити каву, щоб не темніла зубна емаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини