Головна Новини Світ Азія Чому в спортзалах Південної Кореї заборонили ритмічну музику
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в спортзалах Південної Кореї заборонили ритмічну музику

Подібне рішення влади пов'язано з пандемією COVID-19

18 липня 2021, 19:26
Поділіться публікацією:

Карантинні обмеження через коронавірусну пандемію зачепили багато країн світу. Однак Південна Корея відзначилася однією із найбільш незвичайних заборон — на... занадто швидку музику в спортивних залах. Новину повідомляє закордонне видання The Guardian.

Чому в спортзалах Південної Кореї заборонили ритмічну музику

Жителям Південної Кореї заборонили займатися спортом під швидку музику. Фото із відкритих джерел

Зараз у країні намагаються впоратися з черговою хвилею ковіду. При цьому багато закладів для нормального функціонування суспільства (як ті ж тренажерки) продовжують роботу. Однак тепер любителям спорту доведеться змиритися із так званим правилом "120 ударів".

Нині у Південній Кореї не можна потренуватися під улюблену музику, якщо її ритмічність перевищує згадані 120 ударів біта на хвилину. На думку влади, таким чином під час тренування люди будуть менше пітніти (що позбавить "сусідів" від чужих крапель поту), а також не настільки інтенсивно дихати (відповідно, зменшуючи ризик заразити інших).

При цьому таке обмеження буде діяти винятково для занять у групах: спортивних танців, аеробіки тощо.

Також у південнокорейських тренажерних залах із 11 липня не можна прийняти душ після занять спортом. Поміж іншого, встановлено і ліміт швидкості на бігові доріжки — 6 км/год. Останнє, ймовірно, пов'язано все із тим же більш спокійним диханням і меншим потовиділенням.

До слова, багато власників спортзалів вельми скептично поставилися до нововведень з приводу роботи їхніх закладів, особливо в плані музики. Контролювати подібний процес не завжди виходить, адже багато хто воліє займатися під власну музику, використовуючи навушники, а не прислухатися до загального плей-листу.

До слова, науково доведено, що найкраще до занять спортом стимулює музика з ритмом від 127 до 140 ударів на хвилину.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яких нових обмежень через дельта-штаму COVID-19 можуть чекати українці. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини