Головна Новини Світ Азія Ціна перемоги: Азербайджан відзвітував про втрати в Нагірному Карабасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціна перемоги: Азербайджан відзвітував про втрати в Нагірному Карабасі

Азербайджан і Вірменія розповіли про свої втрати, але упізнання тіл триває

5 грудня 2020, 09:00 comments1203
Поділіться публікацією:

Війна залишає шрами, і сьогодні Азербайджан розповів про втрати, які зазнала його армія під час бойових дій в Нагірному Карабасі. Міністерство оборони Азербайджану повідомило про загибель 2783 військовослужбовців. Крім того, понад сто військових пропали безвісти. Також 1245 азербайджанських солдатів перебувають на лікуванні, повідомляє міністерство.

Ціна перемоги: Азербайджан відзвітував про втрати в Нагірному Карабасі

ФОТО: РИА Новости

Протягом всієї війни азербайджанське військове відомство зберігало мовчання щодо кількості втрат. Генпрокуратура Азербайджану повідомляла про жертви серед цивільного населення. Експерти оцінювали втрати Азербайджану у щонайменше кілька тисяч осіб, а Вірменія пішла ще далі, заявивши про шість тисяч знищених азербайджанських військових.

У свою чергу, Вірменія спершу визнала загибель близько 2300 своїх військових. За останніми даними, МОЗ Вірменії повідомив, що втрати країни склали 2718 осіб. При цьому обидві сторони продовжують упізнання тіл загиблих.

Війна в Карабаху почалася 27 вересня і завершилася в ніч з 9 на 10 листопада, коли лідери Вірменії та Азербайджану за посередництвом президента Росії домовилися про припинення вогню.

Вірменія була змушена поступитися Азербайджану значними територіями. За умовами перемир'я, до Азербайджану перейшли території семи районів, які вірменські військові контролювали після першої карабаської війни, а також частина Нагірного Карабаху, яку азербайджанська армія зайняла в ході цієї війни, в тому числі міста Шуша і Гадрут. Вірменія вже завершила виведення своїх сил з усіх цих районів. Території Нагірного Карабаху, які залишилися під контролем карабахських вірмен, тепер будуть охоронятися російськими військовими. У свою чергу, президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про перемогу і оголосила 10 листопада державним святом.

Як повідомляло видання "Коментарі", президент Азербайджану озвучив нові вимоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини