Головна Новини Світ Азія Дрон-самогубець: Іран випробовує БПЛА із боєголовкою в 50 кг (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Дрон-самогубець: Іран випробовує БПЛА із боєголовкою в 50 кг (ВІДЕО)

Військові Ірану випробовують новий дрон-камікадзе Me’raj-532. Він може уражати цілі на відстані у 450 км

9 квітня 2023, 19:26
Поділіться публікацією:

Голова Науково-дослідного підрозділу Сухопутних Сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Алі Кухестані повідомив, що безпілотник пройшов успішні випробування. Про це йдеться в інформації видання Tasnim News, пишуть "Коментарі".

Дрон-самогубець: Іран випробовує БПЛА із боєголовкою в 50 кг (ВІДЕО)

В Ірані випробовують новий дрон-камікадзе

Цей дрон-самогубець оснащений поршневим двигуном, має робочу висоту 3,6 км, час перебування в повітрі – до 3 годин. Боєголовка Me’raj-532 важить 50 кілограмів. Також з’явилося відео випробувань цього БПЛА. Дрон запускається з машини, під час руху. На кадрах є момент влучання БПЛА в ціль – він падає поруч з імпровізованою будівлею.

Кухестані повідомив, що безпілотник простий у збірці і його можна швидко підготувати до запуску. Це означає, що Me’raj-532 придатний для місій “швидкого реагування”. Зазначають, що іранські військові планують залучити більше безпілотників-камікадзе для різних місій, які виконують підрозділи сухопутних сил КВІР. Конгресмени США хочуть унеможливити використання західних технологій в іранських бойових дронах.

Для цього підготували закон, який вимагає підготувати звіт про стратегію доповнення нинішніх санкцій проти Ірану для запобігання експорту технологій.  Йдеться про можливості, які можуть бути використані при проєктуванні, розробці, виробництві чи експлуатації дронів.

Також мають підготувати звіт про стратегію залучення європейських та азійських союзників до запобігання експорту технологій. Міністерство оборони має розробити низку варіантів, які можуть бути використані військовими США для протидії отримання Іраном технологій для дронів.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що з осені минулого  року зенітно-ракетний комплекс  NASAMS  стоїть на захисті українського неба. За неповних пів року робот комплексом збиті  більш як 100 російських ракет та дронів.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що українському виробнику дрона, що сяде на Красній площі 9 травня, обіцяють багатомільйонну винагороду.

Читайте також на сайті "Коментарі" – швидка перемога України: Американський генерал назвав умови і терміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини