Головна Новини Світ Азія Друга хвиля пандемії захлеснула світ, але обійшла стороною азійські країни - став відомий секрет, чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Друга хвиля пандемії захлеснула світ, але обійшла стороною азійські країни - став відомий секрет, чому

Не завадило б перейняти деякі секрети, але це неможливо через наш менталітет

30 листопада 2020, 23:17 comments7947
Поділіться публікацією:

У той час поки практично весь світ веде війну з пандемією коронавірусу, Китай, який переміг хворобу, Японія, Південна Корея і ряд інших країн Азії продовжують спокійно жити. У чому лежить секрет контролю над захворюваністю?

Друга хвиля пандемії захлеснула світ, але обійшла стороною азійські країни - став відомий секрет, чому

Перш за все, азійські народи, всі без винятку, відрізняються старанністю, відповідальністю, законослухняністю. В результаті населення країн чітко виконує вимоги влади, і новин про масштабні мітинги проти карантинних заходів звідти передбачувано не надходило.

Водночас в авторитарних країнах типу Китаю, Сінгапуру або В'єтнаму у жителів просто немає вибору в питаннях карантинних заходів — вони обов'язкові для всіх без винятку. За недотримання правил слідує сувора відповідальність.

Варто звернути увагу, що азійці і до епохи коронавірусу мали звичку носити маски в громадських місцях. Якоюсь мірою це пов'язано з екологією, але частіше — через почуття відповідальності та бажання убезпечити себе та оточуючих від зараження грипом і ГРВІ.

Велику роль в протистоянні Азії з коронавірусом зіграла і готовність систем охорони здоров'я до підвищеного навантаження. Це вийшло відразу з кількох причин.

По-перше, модель східноазійських країн вигідно відрізняє централізація в управлінні. Тобто там існує можливість розгорнути в найкоротші терміни резервні ліжка. Варто відзначити, що мобілізаційні можливості та місткість лікарень схожі на те, як система охорони здоров'я діяла в СРСР.

Крім того, для перемоги над пандемією важливий факт того, що медичні послуги отримає кожен — незалежно від статусу. Для порівняння, можна взяти США з його системою охорони здоров'я, де необхідно мати дорогу страховку. У такій системі за працюючих зазвичай платять роботодавці, а ось якою буде ситуація в малозабезпечених сім'ях залежить від економіки кожного конкретного штату.

Крім того, багато азійських країн перебувають в постійній бойовій готовності. А значить резерви в охороні здоров'я є необхідністю. Відсутність економії на медичну сферу допомогло і при боротьбі з коронавірусом.

Крім того, в успіху в боротьбі з коронавірусом стали передові ІТ-технології. Так, Китай ще взимку цього року ввів спеціальні додатки, які контролювали пересування хворого, а також визначали "зелений", "жовтий" або "червоний" статус небезпеки людини. І вже виходячи з присвоєння статусу, люди могли вільно пересуватися або повинні були залишатися на карантині.

Подібні технології з невеликою відмінністю успішно використовуються і в інших азійських країнах.

Раніше "Коментарі" писали про те, що стало відомо, яка вакцина показала 100-% ефективність проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини