Головна Новини Світ Азія Ердоган запропонував чотиристоронні переговори для вирішення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган запропонував чотиристоронні переговори для вирішення війни

Президент Туреччини закликав чотири країни сісти за стіл переговорів для вирішення військового конфлікту.

17 вересня 2023, 10:10 comments2860
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган запропонував провести мирні переговори з чотирма країнами для вирішення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном. За планом Ердогана крім двох ворогуючих країн у переговорах також візьмуть участь Росія та Туреччина. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Anadolu.

Ердоган запропонував чотиристоронні переговори для вирішення війни

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Перед польотом до США на сесію Генасамблеї ООН Реджеп Ердоган провів пресконференцію на який озвучив ідею мирних переговорів для завершення війни між Азербайджаном та Вірменією. Турецький лідер розповів, що обом країнам була направлена пропозиція провести зустріч під керівництвом Туреччини.

Крім тристоронніх переговорів, як альтернативу, також було запропонована чотиристоронні переговори. За ідеєю Ердогана до них долучились би б Вірменія, Азербайджан, Туреччина та Росія.

"Окрім тристороннього підходу, ми також зробили чотиристоронню пропозицію", — сказав Ердоган та додав, що відповіді від Вірменії чи Азербайджану ще не було.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що союзник Росії оголосив, що проведе спільні військові навчання з США. Вірменія усе більше розчаровується від партнерства з Росією в оборонній сфері та шукає нових союзників. Прем’єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що Єреван очікував від РФ захисту у війні, однак тепер називає залежність Вірменії від Росії стратегічною помилкою.

Також "Коментарі" писали, що у Російській Федерації прокоментували слова представника Європейського комітету з розширення НАТО Гюнтера Фелінгера, який запропонував приєднати Вірменію до НАТО. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини