Головна Новини Світ Азія Фейк-вакцинація: як тисячам індійців вкололи фізрозчин замість вакцини від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Фейк-вакцинація: як тисячам індійців вкололи фізрозчин замість вакцини від COVID-19

Повномасштабна афера була організована і проводилася самими лікарями

6 липня 2021, 15:12
Поділіться публікацією:

Тисячі людей в Індії стали жертвами ретельно продуманої широкомасштабної афери з продажу лже-вакцин проти коронавірусу. Причому до афери були причетні місцеві лікарі й медичні працівники, які вже арештовані, повідомляють в SNN.

Фейк-вакцинація: як тисячам індійців вкололи фізрозчин замість вакцини від COVID-19

В Індії тисячі людей отримали фізрозчин замість вакцини від ковіду, фото з відкритих джерел

За словами високопоставленого поліцейського чиновника в Мумбаї (колишній Бомбей), у фінансовому центрі міста, а також у штаті Махараштра було проведено не менше 12 кампаній підробленої вакцинації. Людям замість вакцини від коронавірусу кололи солону воду.

Всього фізрозчин вкололи близько 2500 осіб, а загалом організатори цієї афери нажилися на підробленій вакцинації 28 тисячами доларів. Виходить, що одна "вакцинація" сольовим розчином коштувала для пацієнтів 11,2 долара.

При цьому організатори фейкової вакцинації використовували лікарню, яка випускала підроблені сертифікати, флакони та шприци.

Наразі 14 осіб заарештовано за підозрою в шахрайстві, замаху на вбивство, злочинній змові та за іншими звинуваченнями. Але коло осіб, причетних до цієї афери, може бути значно ширшим.

За даними Університету Джона Хопкінса, нині понад 62 мільйонів чоловік — близько 4,5% населення Індії — були повністю вакциновані від ковіду.

За даними CNN-News18, філії CNN, фальшиві кампанії по вакцинації в Індії тривали в період з кінця травня по початок червня. Влада почала розслідування після того, як деякі з жертв шахрайства з підозрою поставилися до отриманих свідчень про вакцинацію і повідомили про це в поліцію.

А як відбувається вакцинація в Україні, "Коментарі" детально висвітлювали вчора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини