Головна Новини Світ Азія Google заборонить політичну рекламу: чому компанія ухвалила це рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Google заборонить політичну рекламу: чому компанія ухвалила це рішення

Рішення компанії викликане виборами на Філіппінах

1 грудня 2021, 16:09
Поділіться публікацією:

Компанія Google заявила в середу, 1 грудня, що заборонить політичну рекламу на своїй платформі напередодні виборів на Філіппінах у травні наступного року, щоб вибрати наступника президента Родріго Дутерте. Про це повідомляє Reuters.

Google заборонить політичну рекламу: чому компанія ухвалила це рішення

Вивіска компанії Google - фото з відкритих джерел

Цей крок відбувся на тлі тиску на платформи соціальних мереж через їхню роботу з політичною рекламою під час президентських виборів у США у 2020 році.

Соціальні медіа-платформи стали політичним полем битви в країні Південно-Східної Азії, а дослідження показують, що філіппінці очолюють світові рейтинги за часом, проведеним у соціальних мережах.

Передвиборча реклама, яка підтримує будь-яку політичну партію, кандидатуру будь-якої особи чи партії на державну посаду або виступає проти них, не буде дозволена з 8 лютого по 9 травня 2022 року. Про таке рішення повідомляє Google в заяві щодо оновлення політики стосовно політичного контенту.

У Google заявили, що рекламодавцям, які постраждали, буде надіслано сповіщення про оновлення політики.

Google раніше забороняв політичну рекламу на своїй платформі, зокрема перед федеральними виборами в Канаді в 2019 році і перед виборами в Сінгапурі в 2020 році.

Соціальні медіа-платформи, такі як Facebook, допомогли зміцнити базу підтримки Дутерте, й аналітики вважають їх важливими важелями для його перемоги на виборах у 2016 році.

Філіппіни виберуть наступника Дутерте, якому за конституцією не дозволено претендувати на інший термін, але він буде балотуватися на місце сенатора.

Як повідомляли раніше "Коментарі", корпорація Google досягла піку ринкової вартості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини