Головна Новини Світ Азія Імітація війни: Тайвань проводить навчання з перехоплення китайських літаків
commentss НОВИНИ Всі новини

Імітація війни: Тайвань проводить навчання з перехоплення китайських літаків

ВПС Тайваню проводять навчання з перехоплення китайських літаків на тлі напруженості з Китаєм

5 січня 2022, 17:13
Поділіться публікацією:

У середу, 5 січня, в небо піднялися літаки ВПС Тайваню під час навчання, що імітує сценарій війни, демонструючи свою бойову готовність на тлі посилення військової напруженості з Китаєм, який вважає острів своїм. Про це повідомляє Reuters.

Імітація війни: Тайвань проводить навчання з перехоплення китайських літаків

Тайванський C-130 пролітає повз двох винищувачів F-16V під час щорічних новорічних навчань у Цзяї - Reuters

Перед зльотом члени екіпажів на базі в південному місті Цзяї, де знаходяться американські винищувачі F-16, які часто використовуються для перехоплення китайських військових літаків, кинулися до готових літаків, коли пролунав сигнал тривоги.

Польоти були частиною триденних навчань, щоб продемонструвати бойову готовність Тайваню перед святом місячного Нового року в кінці цього місяця.

Протягом останніх кількох років напруженість у чутливій Тайванській протоці зростає, і Тайвань скаржиться на повторні місії китайських ВПС поблизу острова.

Китайські військові літаки часто здійснюють польоти в південно-західну частину зони ідентифікації протиповітряної оборони (ADIZ), повітряний простір навколо острова, який Тайвань контролює та патрулює.

"З огляду на дуже високу частоту появи комуністичних літаків, які входять до нашої ПВО, пілоти з нашого крила дуже досвідчені й мали справу майже з усіма типами їхніх літаків", — сказав журналістам майор Єн Сян-шен, згадуючи місію, під час якої його відправили на перехоплення китайських винищувачів J-16 наприкінці минулого року.

Китай не виключає застосування сили, щоб взяти Тайвань під свій контроль.

Тайвань назвав діяльність Китаю війною "сірої зони", покликаною як виснажувати сили Тайваню, змушуючи їх постійно боротися, так і перевірити його реакцію.

У новорічному посланні для Китаю минулого тижня президент Тайваню Цай Інвень сказав, що військовий конфлікт не є відповіддю. Пекін відповів суворим попередженням, що якщо Тайвань перетне будь-яку червону лінію, це призведе до "глибокої катастрофи".

Як повідомляли раніще "Коментарі", Китай попередив про "рішучі заходи", якщо Тайвань робитиме кроки до незалежності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини