Головна Новини Світ Азія Індонезія перенесла столицю з Джакарти: яке місто тепер стало центром країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Індонезія перенесла столицю з Джакарти: яке місто тепер стало центром країни

Законодавці схвалили перенесення з Джакарти на Калімантан

19 січня 2022, 12:37
Поділіться публікацією:

Індонезія назвала свою нову столицю Нусантарою, оскільки законодавці схвалили перенесення з Джакарти на Калімантан — вкриту джунглями територію на сході острова Борнео. Про це повідомляє CNN.

Індонезія перенесла столицю з Джакарти: яке місто тепер стало центром країни

Джакарта - фото з відкритих джерел

Нова назва столиці перекладається як "архіпелаг".

Занепокоєння щодо стійкості перевантаженого та швидко занепадаючого політичного центру Джакарти викликало потребу в новій столиці, і Палата представників країни у вівторок, 18 січня, офіційно ухвалила законопроект щодо перенесення.

"Переміщення столиці до Калімантану ґрунтується на регіональних перевагах та добробуті району", – сказав Сухарсо Моноарфа, міністр Національного планування розвитку.

Президент Джоко Відодо вперше оголосив, що столиця буде перенесена в 2019 році, посилаючись на побоювання щодо екологічної та економічної стійкості Джакарти.

За даними Всесвітнього економічного форуму, Джакарта розташована на болотистій землі біля моря, що робить її особливо схильною до повеней. Колишня столиця опускається в Яванське море з загрозливою швидкістю через надмірне вилучення підземних вод. Це також один із найбільш перенаселених міських регіонів світу. За даними Організації Об’єднаних Націй, тут проживає понад 10 мільйонів людей, причому, за оцінками, 30 мільйонів у великому столичному регіоні.

За словами голови палати представників Індонезії Пуана Махарані, законопроект про перенесення столиці був ухвалений вісьмома фракціями і лише одна фракція його відхилила. Парламент Індонезії складається з дев'яти груп політичних партій, відомих як фракції.

Законодавці наголосили на важливості ретельного врахування впливу нової розробки на навколишнє середовище. Згідно з даними Національного агентства планування та розвитку, загальна площа землі для нової столиці становитиме близько 256 143 га (близько 2 561 квадратних кілометрів) — майже вся вона перетворена під ліси.

Шрі Мульяні, міністр фінансів Індонезії, заявив на прес-конференції, що в новій столиці буде п'ять етапів розвитку.

Очікується, що перший етап розпочнеться в 2022 році і триватиме до 2024 року, а розробка триватиме до 2045 року, сказав Моноарфа.

За попередніми оцінками, амбітний проект, ймовірно, коштуватиме близько 466 трильйонів рупій (32 мільярди доларів), повідомляє CNN Indonesia.

Як повідомляли раніше "Коментарі", індійський мільярдер виділив колосальні гроші для захисту клімату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини