Головна Новини Світ Азія Іран уклав контракт з Росією на купівлю зброї: яку техніку продає Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран уклав контракт з Росією на купівлю зброї: яку техніку продає Кремль

Росія та Іран посилюють співпрацю у військовій сфері. Іран вирішив придбати російські бойові літаки.

11 березня 2023, 17:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Тегеран та Москва усе більше посилюють співпрацю між країнами. 11 березня Іран заявив, що уклав угоду з Російською Федерацією про купівлю військових літаків Су-35. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

Іран уклав контракт з Росією на купівлю зброї: яку техніку продає Кремль

Російські літаки Су-35. Фото з відкритих джерел

Після початку повномасштабного вторгнення Росія, яка потрапила під санкції, почала шукати собі союзників. На допомогу Кремлю відреагував такий же підсанкційний Іран. Завдяки співпраці Кремль отримав від Тегерану безпілотники, які з осені почав використовувати для атак по Україні.

Тепер Іран заявив, що підписав угоду про купівлю російських винищувачів Су-35.

"Винищувачі Су-35 технічно прийнятні для Ірану, і Іран завершив укладання контракту на їх купівлю", — повідомляє Reuters з посиланням на телекомпанію IRIB.

Наразі у Москві не підтвердили, що угода дійсно була укладена. Reuters повідомляє, що Іран окрім Росії звертався за бойовими літаками ще до кількох країн, проте назви цих держав не були оголошені.

Раніше портал "Коментарі" писав, що російські військові перенаправляють захоплену американську зброю з території України до Ірану. Таким чином іранські військові вивчають західну техніку та намагаються створити свої аналоги. Раніше Тегерану вже вдавалось скопіювати американські ракети та безпілотники.

Також "Коментарі" писали, що англійський військовий аналітик розповів на якому напрямку Росія використовує свою стандартну тактику відволікання. На думку колишнього офіцера розвідки Філіпа Інграма це свідчить про невдалий стан справ Кремля в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини