Головна Новини Світ Азія Кім Чен Ин відхилив пропозицію Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Кім Чен Ин відхилив пропозицію Путіна

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин не прийняв допомогу від президента Росії Володимира Путіна,

24 вересня 2023, 12:30 comments10610
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин відкинув пропозицію Володимира Путіна, яка стосувалась передачі десятків тисяч тонн пшениці з Росії до голодуючої КНДР. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Korean Times.

Кім Чен Ин відхилив пропозицію Путіна

Кім Чен Ин та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Посол Росії в Північній Кореї Олександр Мацегора розповів, що Москва запропонувала КНДР передати безкоштовно 50 тонн зерна, як гуманітарну допомогу. Російський дипломат стверджує, що Кім Чен Ин відхилив пропозицію, але вказав, що якщо криза погіршиться, то буде шукати підтримки у Росії.

Президент Free North Korea Radio Кім Сон Мін розкритикував такі дії Кім Чен Ина та заявив, що режим диктатора є "негуманним, жорстоким і егоцентричним". На думку Міна північнокорейський лідер намагається таким чином зберегти своє обличчя.

"Він не хотів, щоб на нього дивилися як на нужденного, бідного двоюрідного брата, який просить їжу", — сказав Кім Сон Мін.

Korean Times вказує, що після коронавірусу Північна Кореє переживає найгіршу продовольчу кризу з середини 90-х років. Основними причинами нестачі їжі в КНДР є закриті кордони та поганий врожай.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку вересня до Росії приїхав лідер Північної Кореї Кім Чен Ин. На Далекому Сході північнокорейський диктатор зустрівся з Путіним. Після обговорення лідери країн обмінялись подарунками. Виявилось, що Росія передала Північній Кореї заборонену зброю, яка порушує санкції ООН.

Також "Коментарі" писали, що за інформацією Центру національного спротиву президент Росії Володимир Путін та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин домовилися щодо тимчасово окупованих територій України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини