Головна Новини Світ Азія Китай накрила піщана буря
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай накрила піщана буря

Печерний храмовий комплекс Могао в Дуньхуане, що має 1600-річну історію, розташований в пустелі Гобі

17 березня 2021, 06:13
Поділіться публікацією:

Печерний комплекс Могао в Китаї закрили через стихійне лихо. Храмовий комплекс Могао в місті Дуньхуан був закритий унаслідок того, що на регіон обрушилася найсильніша піщана буря за останні 10 років, інформує Національне агентство новин КНР Сіньхуа.

Китай накрила піщана буря

Буря (фото з відкритих джерел)

Для забезпечення безпеки туристів урядом країни було прийнято рішення тимчасово закрити комплекс Могао, говориться в повідомленні донжуанської академії. Повідомляється, що регіон зазнає збитків через закриття комплексу, однак про точний час його відкриття буде відомо, коли закінчиться негода, викликана піщаною бурею.

Згідно з прогнозом провінційного Управління у справах екології та охорони навколишнього середовища, сполучена з піщаною бурею погода триватиме приблизно до четверга. Також в повідомленні зазначається, що комплекс знаходиться під загрозою руйнування через негоду.

Нагадаємо, через теплових коливань на Сонце Землю накрила найпотужніша в поточному році магнітна буря. Вчені присвоїли їй максимальний рівень G3. За словами експертів, явище вплине на самопочуття навіть не метеозалежних людей. Тим, хто сильно залежить від погодних коливань, експерти рекомендують не займатися важкою фізичною роботою і уникати стресів, більше відпочивати, правильно харчуватися і дотримуватися питного режиму. Відомо, що спалах на зірці сталася три дні тому і почне вщухати тільки до завтрашнього вечора.

Через те, що явище сталося на тій стороні Сонця, яка повернута до Землі, вплив від спалаху буде величезним. Крім того, якщо ви помітили перебої в роботі інтернету і електроприладів, в цьому теж винна магнітна буря. Відомо, що явища спостерігатимуться сьогодні з 17 до 23 годин. Також стало відомо, що ця магнітна буря може викликати північне сяйво, як, наприклад, на фото знятих над Тюменню вчора ввечері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://russian.news.cn/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини