Головна Новини Світ Азія Китай вперше відправив екіпаж на свою нову орбітальну станцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай вперше відправив екіпаж на свою нову орбітальну станцію

Запуск корабля в космос відбувся 17 червня 2021

18 червня 2021, 23:02
Поділіться публікацією:








У ніч на 17 червня Китай успішно запустив свою першу з 2016 року пілотовану місію. На кораблі "Шеньчжоу-12" до нової орбітальної станції "Тяньхе" відправився екіпаж з трьох тайконавтів.

Китай вперше відправив екіпаж на свою нову орбітальну станцію

Китай (фото з відкритих джерел)

Ракета-носій "Чанчжен-2F", яка стартувала з космодрому Цзюцюань, успішно вивела в космос пілотований космічний корабель "Шеньчжоу-12". Він доставить трьох тайконавтів, які опрацюють три місяці на борту базового модуля китайської орбітальної станції "Тяньхе". Запуск транслювався в прямому ефірі на Youtube.

Спочатку "Шеньчжоу-12" має доставити новий екіпаж на орбітальну станцію "Тяньгун-2" в 2016 році, проте потім було скасовано. Надалі КНР вирішила створити багатомодульну орбітальну станцію, а на "Шеньчжоу-12" довірити доставку на основний модуль "Тяньхе", запущений на навколоземну орбіту в квітні цього року, перший екіпаж з трьох осіб. Припаси для них були доставлені на модуль раніше за допомогою вантажного корабля "Тяньчжоу-2".

Запуск корабля в космос відбувся 17 червня 2021, стикування буде проводитися в автоматичному режимі до носового вузла "Тяньхе". Очікується, що екіпаж пробуде на космічній станції три місяці, стане рекордно тривалої експедиції для КНР.

Як повідомляли раніше російське космічне агентство "Роскосмос" і Китайське національне космічне управління (CNSA) представили проєкт спільної місячної бази. Як стало відомо, базу на єдиному супутнику Місяця РФ і Китай планують відкрити до 2035 року. На ній будуть розташовуватися майданчики для зльоту і посадки космічних апаратів і ряд модулів різного призначення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини