Головна Новини Світ Азія Китай заявляє, що домовився з Індією про деескалації межовій ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай заявляє, що домовився з Індією про деескалації межовій ситуації

Китай заявляє, що Індія повинна взяти на себе відповідальність за конфлікт і контролювати своїх військових

17 червня 2020, 22:52 comments1142
Поділіться публікацією:

Китай та Індія домовилися про деескалацію ситуації на своєму кордоні в найкоротші терміни після сутички між їх військами. Про це повідомило в середу китайське зовнішньополітичне відомство, передає Reuters.

Китай заявляє, що домовився з Індією про деескалації межовій ситуації

Високопоставлений китайський дипломат Ван І сказав міністру закордонних справ Індії Субраманьяму Джайшанкару під час телефонної розмови в середу, що Індія повинна суворо покарати тих, хто несе відповідальність за конфлікт і контролювати свої прифронтові війська, йдеться в заяві китайського міністерства.

Китай та Індія звинуватили один одного в зіткненнях в понеділок, в результаті якого загинули щонайменше 20 індійських солдатів.

Зазначимо, відносини між Індією і Китаєм стали сильно загострюватися в останні кілька тижнів і зараз країни на межі військового конфлікту. Зіткнення військових на спірній прикордонній території вперше за 45 років закінчилися жертвами, що в свою чергу ще більше загострило ситуацію. Влада обох країн каже, що ситуація під контролем, але переговори поки не принесли конкретних результатів. У той же час світове співтовариство стурбоване протистоянням між двома найбільшими ядерними країнами Азії.

Раніше "Коментарі" писали, що в умовах поширення пандемії коронавірусу Covid-19 Індія постраждала від ще однієї масштабної проблеми в країні — вторгнення пустельної сарани. Від комах страждає також сусідній Пакистан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини