Головна Новини Світ Азія Китайцям покажуть шедеври українського кіно: які фільми транслюватимуть в Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайцям покажуть шедеври українського кіно: які фільми транслюватимуть в Пекіні

Для показу відібрали чотири кращих українських фільми

20 вересня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

В рамках ХІ Пекінського міжнародного кінофестивалю для жителів столиці Китаю в кінотеатрах транслюватимуть українське кіно. Про це повідомляють в прес-службі посольства України в Китайській народній республіці та в Монголії.

Китайцям покажуть шедеври українського кіно: які фільми транслюватимуть в Пекіні

Фільм "Білий птах з чорною ознакою", фото з відкритих джерел

"Дні українського кіно" в Пекіні пройдуть з 22 по 30 вересня у кращих кінотеатрах столиці республіки. Охочі можуть вже придбати квитки на сеанс через додаток WeChat або на сайті кінофестивалю в програмі "Маоянь дяньїн янчу".

Реалізація проекту "Дні українського кіно" була б неможлива без залучення Національної кіностудії художніх фільмів ім. О. Довженка та Національного центру О. Довженка.

Відомо, які фільми покажуть в Китаї. Для представлення української культури були відібрані кращі фільми про українців, які визнані шедеврами кінематографу.

Китайці зможуть подивитися "Тіні забутих предків" режисера Сергія Параджанова, "Камінний хрест" режисера Леоніда Осика, "Вечір на Івана Купала" та "Білого птаха з чорною ознакою" режисера Юрія Іллєнка.

Зазначимо, що міжнародний кінофестиваль проходить в столиці Китаю щороку. Вперше фестиваль відбувся в 2011 році, тепер це досить популярний захід. На кінофестиваль приїжджають голлівудські зірки, режисери, продюсери.

Як повідомляв портал "Коментарі", драму про гімнастку з України висунуто на премію "Оскар". Відомо, що кінострічку “Ольга” висунуто від Швейцарії як найкращий міжнародний художній фільм. Зйомки драми відбувалися на території різних країн — Франції, України, Швейцарії.

Ми раніше писали, що дві українські режисерки отримали нагороди на баварському кінофестивалі у номінаціях "Fünf Seen Filmpreis 2021" та "Perspektive Junges Kino 2021". Відзнаки отримав від імені українок генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко. Сприяли участі режисерок у фестивалі Генеральне консульство України в Мюнхені та Український Інститут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини