Головна Новини Світ Азія КНДР закриває посольства у всьому світі заради Кремля: що їм обіцяє Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

КНДР закриває посольства у всьому світі заради Кремля: що їм обіцяє Путін

Лідер КНДР Кім Чен Ін розпочинає наймасштабніше скорочення посольств Північної Кореї

2 листопада 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

Очільник  КНДР Кім Чен Ін розпочав  велике скорочення дипломатичних  консульств Північної Кореї, бо вважає, що буде  мати більші прибутки від угод з Москвою з реалізації зброї, ніж від  роботи дипломатів.

КНДР закриває посольства у всьому світі заради Кремля: що їм обіцяє Путін

Кім Чен Ін (фото з відкритих джерел)

Про це інформує  Bloomberg.

Пропагандистські  ЗМІ Північної Кореї повідомляють, що в жовтні  влада Північної Кореї оголосила про закриття   посольства в Уганді та Анголі. Буде закрите консульство в Гонконзі і  ще понад   десять дипломатичних консульств на території Африки. До кількості  запланованих до скорочення входить дипломатична установа КНДР в Іспанії.

За інформацією міністерства об'єднання Південної Кореї, в Кіма бракує коштів на підтримку роботи  своїх дипломатичних представництв  через глобальні  санкції, від  яких потерпає його скарбниця. Зараз Пхеньян має 47 посольств, три консульства і три представництва.

Видання пише, що дипломатичні установи КНДР незвично вирізняються   в дипломатичному світі: Сполучені Штати, Велика Британія та інші держави обвинувачують ці дипломатичні установи  в застосуванні  незаконних фінансових схем для власного фінансування, закупівлю  предметів розкоші для керівників  Північної Кореї та відправлення назад  фінансів,  які були отримані нечесним шляхом.

Закриття  дипломатичних представництв відбувається одночасно з тим, що влада Північної Кореї  активізує прибутковий бізнес з відправки боєприпасів до РФ.

 Починаючи з серпня  КНДР  відправила  більше  1 млн артилерійських снарядів РФ повідомив  законодавець з Південної  Кореї Ю Сан Бом після участі в брифінгу шпигунського відомства країни.

Великий попит з причини  війни  РФ в Україні призводить до  росту  світових цін на артилерійські снаряди, зокрема 155-мм снаряди, які  використовують сили НАТО, вартують  майже 3000 доларів за штуку. Коли б влада  Північної Кореї  реалізувала снаряди за  схожими цінами, то вартість такого бойового арсеналу до  РФ перевищила б 3 млрд доларів, це більше 10% економіки Північної Кореї.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Кім Чен Ин отримає від Путіна за постачання зброї РФ

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини